29 / 04 / 2024

Yabancı yatırımcılar seçim sonuçlarını nasıl değerlendirdi? İşte yabancı yatırımcılardan çarpıcı yorumlar…

Yabancı yatırımcılar seçim sonuçlarını nasıl değerlendirdi? İşte yabancı yatırımcılardan çarpıcı yorumlar…

YSK Başkanı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kaldığını resmen açıklarken, uluslararası yatırımcılar ise seçim sonuçlarını ‘büyük bir hayal kırıklığı’ olarak değerlendirdi. Uluslararası yatırımcılar çarpıcı tespitlerde bulundu.



Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener’in açıklamasıyla Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kaldığı kesinliğe kavuştu. Yener, açıklamasında hiçbir adayın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde seçilme yeterliliğini sağlayamadığını belirterek, daha önceden açıklanan seçim takvimine göre ikinci tur seçimlerin 28 Mayıs Pazar günü yapılacağını bildirdi.

Yabancı yatırımcılar seçim sonuçlarını nasıl değerlendirdi? İşte yabancı yatırımcılardan çarpıcı yorumlar…

Ankara’da düzenlediği basın toplantısıyla seçim sonuçlarına ilişkin bilgi veren Yener, saat 15.15 itibarıyla yurt içi sandıklarının yüzde 100 oranında açıldığını, yurt içi katılım oranının 88,92 olduğunu açıkladı. Kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde; Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 49,51, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 44,88, Sinan Oğan'ın yüzde 5,17 ve Muharrem İnce'nin yüzde 0,44 oy aldığı belirtildi.

Seçim sonuçlarını değerlendiren uluslararası yatırımcılar ise bunun piyasalar açısından ‘en kötü sonuç’ olduğu görüşünü iletti. AKP hükümeti yaklaşık 2,5 yıldır enflasyonla mücadele kapsamında düşük faiz politikası uyguluyor. Bu yolla enflasyonu düşürmeyi ve cari fazla vermeyi hedefleyen hükümetin istediği başarıyı yakalayamaması sonucu döviz kurları rekor seviyelere ulaşırken, yabancı yatırımcıların da Türkiye’yi terk ettiği gözleniyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi halinde ise ‘ortodoks’ politikalara geri dönülmesi bekleniyordu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön