16 / 05 / 2024

Yabancı yatırımcılar seçim sonuçlarını nasıl değerlendirdi? İşte yabancı yatırımcılardan çarpıcı yorumlar…

Yabancı yatırımcılar seçim sonuçlarını nasıl değerlendirdi? İşte yabancı yatırımcılardan çarpıcı yorumlar…

YSK Başkanı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kaldığını resmen açıklarken, uluslararası yatırımcılar ise seçim sonuçlarını ‘büyük bir hayal kırıklığı’ olarak değerlendirdi. Uluslararası yatırımcılar çarpıcı tespitlerde bulundu.



Politika araştırma merkezi Medley Global Advisors’ın yöneticilerinden Nick Stadtmiller de hükümetin lirayı destekleme çabalarının Merkez Bankası’nın rezervlerini tükettiğine dikkat çekerek buna sonsuza kadar dayanmalarının mümkün olmadığını ileri sürdü. Nick Stadtmiller, bu nedenle önümüzdeki birkaç çeyrekte ciddi bir devalüasyon olması muhtemel olduğuna vurgu yaparak ilk etapta, daha fazla sermaye kaçışını önlemek için hükümetin zımnen yürürlükte olan kontroller sıkılaştırabileceğini ileri sürdü.

Yabancı yatırımcılar seçim sonuçlarını nasıl değerlendirdi? İşte yabancı yatırımcılardan çarpıcı yorumlar… 

BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI YAŞANDI

Reuters’a konuşan danışmanlık şirketi Tellimer’ın hisse senedi araştırma başkanı Hasnain Malik de seçim sonuçlarını ‘büyük bir hayal kırıklığı’ olarak yorumladı. Sermaye piyasası şirketi Candriam’ın fon yöneticisi Richard Briggs de, Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanmasının, ekonomik dengesizliğin, alışılmışın dışında para politikalarının ve lirayı desteklemek için maliyetli çabaların devamı anlamına geldiğini vurgulayarak sonuçların piyasalar için kesinlikle olumsuz olduğuna dikkat çekti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön