28 / 04 / 2024

Piyasalar 2. turu beğenmedi! 28 Mayıs'a kadar piyasada oynaklık sürer!

Piyasalar 2. turu beğenmedi! 28 Mayıs'a kadar piyasada oynaklık sürer!

Seçimlerinin ikinci tura kalması piyasaların en sevmediği senaryo olarak değerlendiriliyor. 28 Mayıs seçimlerine kadar borsada volatil ortamın devam etmesi beklenirken, belirsizlik ortamının Türk Lirası üzerinde de baskı oluşturacağı tahmin ediliyor.



Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması piyasalarda olumsuz etki yaratırken, uzmanlar 28 mayıs tarihinde yapılacak ikinci tur seçime kadar dalgalı bir seyir bekliyor.

Seçimin ilk turda biteceğini satın alan piyasa aksi senaryo gerçekleşince sert tepki verdi. Dolar/TL’de yukarı yönlü bir tepki oluşurken Borsa İstanbul haftanın ilk işlem gününe sert düşüşle başladı.Seçim öncesi 500’ün altına gerileyen Türkiye’nin risk priminde sıçrama yaşanırken CDS tekrar 600’le altı ayın zirvesine yükseldi.

Dünya Gazetesi'nden Birol Bozkurt’un haberine göre piyasa uzmanları seçimlerden sonra dolarda bir sıçrama beklerken borsa tarafında yabancı satışlarının artabileceğini ifade ediyor.

Piyasalar 2. turu beğenmedi! 28 Mayıs a kadar piyasada oynaklık sürer!

PİYASALARI HAREKETLİ GÜNLER BEKLİYOR

Seçimlerin ilk turda biteceği beklentisiyle geçen hafta sert yükselişlerin yaşandığı Borsa İstanbul’da belirsizlik endişesi yaratıyor. Kur tarafında ise daha sakin bir seyir gözleniyor. Konuyla ilgili görüştüğümüz bir bankacı, geçen hafta piyasalarda döviz talebinin çok yükselmesi üzerine 4 milyar doların TCMB tarafından satıldığını belirterek, “Döviz tarafında şirketler kesiminde çok büyük bir talep beklemiyoruz. Sonuçta o talepte Millet İttifakı'nın kazanacağı ve kurun seçim sonrası yükseleceği beklentisi etkili olmuştu. Merkez Bankası’nın artık altın satarak döviz piyasasını dengelemeye çalıştığını görüyoruz” ifadesini kullandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön