12 / 05 / 2024

Piyasalar 2. turu beğenmedi! 28 Mayıs'a kadar piyasada oynaklık sürer!

Piyasalar 2. turu beğenmedi! 28 Mayıs'a kadar piyasada oynaklık sürer!

Seçimlerinin ikinci tura kalması piyasaların en sevmediği senaryo olarak değerlendiriliyor. 28 Mayıs seçimlerine kadar borsada volatil ortamın devam etmesi beklenirken, belirsizlik ortamının Türk Lirası üzerinde de baskı oluşturacağı tahmin ediliyor.



TÜRK LİRASINDA BASKI OLUŞABİLİR

Dinamik Yatırım Baş ekonomisti Enver Erkan, “Lirada baskı oluşabilir. Ancak devlet bankaları öncülüğündeki satışlar ve arka kapı müdahaleleri yapılıyor. Aynı seçim öncesindeki iki haftada olduğu gibi sokak marjı gerçek durumu ortaya koyabilir. Seçim öncesi borsada alım yapanlar satış yapabilirler. Zorlu bir süreç yaşanacak” dedi.

Ata Yatırım Araştırma Genel Müdür Yardımcısı Cemal Demirtaş, Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesiyle, ilk turda seçimlerin sonuçlanabileceği yönünde beklentilerin oluştuğunu belirterek, “Önümüzdeki 2 haftada yine piyasalarda dalgalı bir seyrin izlenebileceğini söyleyebiliriz. 28 Mayıs sonrasında iktidara gelecek hükümetin atacağı adımlar borsanın yönüyle ilgili fikir verecek. Borsada, yerli yatırımcı bazlı satış baskısı artacak. Mali yapısı kuvvetli, pazar pozisyonu güçlü şirketlere odaklanıp hisse senedinde seçici olunmalı. Doların yönünü, para ve faiz politikaları belirleyecektir. TL’nin değer kaybetme olasılığı yüksek" şeklinde konuştu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön