19 / 05 / 2024

Brent petrolün varil fiyatı ne kadar? 6 Haziran 2023

Brent petrolün varil fiyatı ne kadar? 6 Haziran 2023

Brent petrolün varili fiyatı belli oldu. Peki, petrolün varili uluslararası piyasalarda kaç dolardan işlem görüyor? İşte detaylar...



Fiyatlardaki gerilemede, Suudi Arabistan'ın son senelerdeki en büyük üretim kesintisini duyurmasıyla ortaya çıkan arz endişelerine rağmen sürdürülen küresel ekonomik endişeler etkili oldu.

Suudi Arabistan, pazar günü yapılan 35'inci OPEC ve OPEC dışı Bakanlar Toplantısı'nın ardından, temmuz ayında petrol üretiminde günlük 1 milyon varil ek kesintiye gitme kararını duyurdu. Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman, ek kesinti kararının duruma göre devam ederek uzayabileceğini belirtti.

Düzenlenen toplantıda üye ülkeler bu senenin sonuna kadar mevcut üretim kesintisinde bir değişikliğe gitmezden, gelecek sene toplam üretimini 40 milyon varil seviyesinde tutma kararı aldı.

Brent petrolün varil fiyatı ne kadar? 6 Haziran 2023

Fakat, Fed'in gelecek dönemde takip edeceği para politikası adımları yatırımcıların odağında olmayı, makroekonomik veriler de karışık sinyaller vermeye devam ediyor.

5 Haziran'da ABD'de açıklanan veriler kapsamında Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), mayıs ayında aylık bazda 1,6 puan düşüşle 50,3'e inerken, fabrika siparişleri nisan ayında yüzde 0,4 çıksa da öngörüleri karşılayamadı. Bu veriler talep endişelerini güçlendirerek fiyatları baskılanmasına neden oluyor.

Piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) haziran ayında faiz oranlarını yükseltip yükseltmeyeceğini ve dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin'in çarşamba günü belli olacak mayıs ayı ticaret verilerine odaklandı.

Ayrıca, yaz seyahat sezonun yaklaşması da önümüzdeki aylarda benzin ve jet yakıtı talebinin artacağına ilişkin beklentileri kuvvetlendirerek fiyatları destekleyen bir unsur  olarak dikkat çekiyor.

Brent petrolde teknik olarak 76,54 ve 76,74 dolar aralığının direnç, 76,21 ile 76,08 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği kaydediliyor.

Euro 24 TL'ye tırmanıyor! İlk kez bu rakam aşıldı! Elinde euro olanlar fırtınaya hazır olun! 

Ayçiçek yağı fiyatında düşüş bekleniyor! İthalat vergileri yükselecek! Yağlık ayçiçek bugün hangi borsada kaç TL? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön