Ekonomi

Brent petrolün varil fiyatı sert düştü! Brent petrol ne kadar oldu? 23 Eylül 2022 brent petrol fiyatı

Brent petrolün varil fiyatında talep endişeleriyle uluslararası piyasalarda sert düşüş meydana geldi. Peki brent petrol varil fiyatı bugün ne kadar? 45 itibarıyla kapanışa göre yüzde 4,31 düştü

Brent petrolün varil fiyatı dün günü 90,46 dolar seviyesinde tamamldı Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 16.45 itibarıyla kapanışa göre yüzde 4,31 düştü. Peki bugünb brent petrol ne kadar? Brent petrolün varili kaç dolar? İşte 23 Eylül 2022 brent petrol fiyatı...

BRENT PETROL BUGÜN NE KADAR?

Dün 90,46 seviyelerinde işlem gören brent petrol varil fiyatı bugün sert düştü. Bugün yüzde 4,31 düşüşe geçen brent petrol varil fiyatı 86 dolar oldu.

Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 79,22 dolardan alıcı buldu. Brent petrolün varil fiyatı en son 25 Ocak tarihinde  86 dolar seviyelerinden işlem görmüştü.

Petrol fiyatları, merkez bankalarının hızlanan faiz artırımı kararlarının ardından ortaya çıkan resesyon endişeleriyle düşüşe geçti. Ocak ayından bu yana ilk kez; ABD ham petrol 80 doların altına, Brent petrol 85,5 dolarakadart geriledi.

Peki brent petrol neden düştü? Brent petrol varil fiyatları neden geriledi? Brent petrol varil fiyatı neden düşüyor? İşte merak edilenler...

BRENT PETROL VARİL FİYATI NEDEN DÜŞTÜ?

Brent petrol varil fiyatlarındaki düşüşte, merkez bankalarının hızlanan faiz artırımı kararlarının ardından ortaya çıkan ekonomik resesyon endişeleri ve güçlenen doların etkileri oldu.

Küresel çapta enflasyonist baskıların artacağı beklentileri ile merkez bankalarının agresif faiz artırımları devam ederken, Fed'in ardından dün İngiltere, Norveç, İsviçre, Tayvan, Güney Afrika, Filipinler ve Endonezya merkez bankaları da politika faiz oranlarında artırıma gitti.

ABD dolarının diğer para birimleri karşısında değerini ölçen dolar endeksindeki yükseliş petrolü diğer para birimlerini kullanan alıcılar için daha pahalı hale getirirken, talebin daha da düşebileceği algısını da beraberinde getiriyor.

Benzin ve motorinde Brent petrol şoku! Yeni indirim geldi mi? Opet, BP, PO 23 Eylül 2022 fiyat listesi...

Akaryakıta güçlü zam sinyali! Brent petrol yükseldi! Benzin, LPG, Motorin ne kadar olacak?