13 / 05 / 2024

Brezilya Devlet Başkanı’nın 50'yi aşkın evi nakit olarak aldığı belirlendi! İşte ayrıntılar...

Brezilya Devlet Başkanı’nın 50'yi aşkın evi nakit olarak aldığı belirlendi! İşte ayrıntılar...

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun 50'yi aşkın evi nakit olarak aldığı belirlendi. İşte Jair Bolsonaro'nun konuyla ilgili o açıklaması...



Brezilya merkezli medya kuruluşu UOL’nin 7 aylık araştırması sonucunda meydana çıkan tabloda, Bolsonaro ve yakınlarının 1990 ile 2022 seneleri arasında Rio de Janeiro ve Sao Paulo’da evler ve arsalar için büyük miktarda ödeme gerçekleştirdikleri gündeme geldi. 

UOL’nin haberinde, “Bolsonaro ve yakın akrabaları son 30 yıl içinde 107 gayrimenkul satın aldı ve bunların en az 51’i için nakit ödeme yaptı ifadeleri kullanılırken, Medya kuruluşu yüzlerce satıcı, gayrimenkul uzmanı ve noterle görüşmeler yapıldığına da dikkat çekti. 

Brezilya Devlet Başkanı’nın 50 yi aşkın evi nakit olarak aldığı belirlendi! İşte ayrıntılar... 

Yolsuzluğu bitirme vaadiyle göreve gelen Bolsonaro’nun Jagunço lakaplı kayınbiraderinin 525 bin dolara Sao Paulo’da lüks bir malikane satın aldığı belirlenirken, haberden sonra “Devlet Başkanı bu paraların nereden geldiğini açıklamak zorunda” tepkileri gelmeye başladı. 

Bolsonaro ise tepkiler üzerine, iddiaların hiç güvenilirliği olmayan bir kuruluştan geldiğine vurgu yaparak, “Bir gayrimenkulü nakit ödeyerek satın almanın neresinde sorun var. Soruşturma istiyorlarmış, Tanrımı soruştursunlar” açıklamasında bulundu. 

Medya kuruluşu tarafından da konuyla ilgili yapılan bir sonraki açıklamada, “Gayrimenkul satın almak için büyük miktarda nakit paranın kullanıldığını ve bu paranın da kaynağının yasa dışı olduğunu anlamak için bir finans dahisi olmaya gerek yok” ifadeleri kullanıldı.

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Brezilyalı subay ve siyasetçi isimlerden. Jair Bolsonaro, 1 Ocak 2019 tarihinden beri Brezilya devlet başkanlığı görevini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde yoğun katılımla Devlet Başkanı Jair Bolsonaro yanlısı gösteri düzenlendiği gündeme gelmişti. 

AK Parti hükümetinden EYT ile ilgili son dakika açıklaması! Herkes bu açıklamayı bekliyor! Kimler emekli olabilecek

Tatilcilerin gözdesi Muğla'da imarlı arsa fırsatı! Sakın kaçırmayın!

EYT, asgari ücret, icra ve KYK borçları... Milyonları ilgilendiren konularda şok gelişme! Hemen bakın! 


Geri Dön