27 / 04 / 2024

Brezilya nükleer santral yatırımlarını erteleme kararı aldı!

Brezilya nükleer santral yatırımlarını erteleme kararı aldı!

Türkiye, Mersin'de inşa edilecek ilk nükleer santral için Rusya ile, Sinop'ta yapılması planlanan santral için Japonya ile anlaşmıştı. Brezilya ise Fukuşima'daki durumun ardından nükleer santrallere yapmayı planladığı yatırımı erteliyor...



Japonya'da yaşanan güvenlik sorunu, nükleer enerjiye yönelmeyi düşünen diğer ülkelerin de kaygı duymasına sebep oluyor. Türkiye de nükleer enerjiye yatırım yapmaya hazırlanan ülkelerden.
Türkiye, Mersin'de inşa edilecek ilk nükleer santral için Rusya ile, Sinop'ta yapılması planlanan santral için Japonya ile anlaşmıştı. Brezilya ise Fukuşima'daki durumun ardından nükleer santrallere yapmayı planladığı yatırımı ertelemeye karar verdi.

Hükümetin eneıji planlama kurumundan yapılan açıklamada, 2030'a kadar dört nükleer santralin inşa edilmesi planına sadık kalınmayacağı duyuruldu. Onun yerine rüzgar enerjisinde potansiyel gördükleri belirtildi.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde halihazırda işleyen iki nükleer santral var, diğeri ise inşaat aşamasında. Almanya geçen yıl 2022 yılına kadar ülkedeki 17 reaktörü, İsviçre 2034'e kadar beş reaktörünü kapatacağını söyleyerek nükleer enerjiden kademeli olarak vazgeçeceklerini duyurmuştu. Belçika ise 2016-2025 yılları arasında nükleer enerjiden tamamen vazgeçeceğini açıkladı.


Milliyet

Geri Dön