27 / 04 / 2024

Brillant yurt dışına 15 yeni mağaza açacak

Brillant yurt dışına 15 yeni mağaza açacak

Perde sektörünün önemli temsilcilerinden Brillant, Ortadoğu, Balkanlar ve Rusya'da 15 mağaza açacak



Brode ve işlemede dünyanın en büyük üretim kapasitesine sahip olan Baydemirler Grubu, 2010 yılı için 70 milyon TL ciro hedefliyor. Grup bünyesinde bulunan ve perdede moda devi olan Brillant da mağazalaşmasını sürdürecek. Yurt içi  ve yurt dışı hızlı bir mağazalaşma sürecine giren Brillant,  açacağı 'Exclusive' mağazalarda da özel tasarımlarını tüketicileriyle buluşturmaya hazırlanıyor. 2010 yılında 40 yeni mağaza açmayı hedefleyen Brillant, bu hedefin yüzde 25'ini bu yılın ilk ayı içinde gerçekleştirdi.

YURT DIŞI ATAĞI

Baydemirler Grubu, yurt çapında başlattığı mağazacılık atağını yurt dışına da sürdürecek. Baydemirler Grubu, bu yıl Ortadoğu, Balkanlar ile Rusya ve Türk Cumhuriyetleri'nde 15 yeni mağaza daha açarak Türkiye'nin perde ve ev tekstilinde sahip olduğu gücü yurtdışına taşımaya hazırlanıyor.

Perdelikten gelinlik

Brillant 2010 koleksiyonunu Vogue Luxury, Vogue Feminen, Vogue Natura ve Kordoneli dantel olmak üzere dört ayrı konseptte birleştirdi. Yeni ürünlerini Antalya'da  tanıtan Brillant'ın kumaşları ünlü modacı Cemil İpekçi tarafından kıyafetlere dönüştürüldü.
Star

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

40 yeni mağaza açacak, cirosu 70 milyon dolara yükselecek

Baydemirler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Baydemir, 2010'da, 15'i yurtdışında olmak üzere 40 mağaza ile 70 milyon dolar ciro hedeflediklerini söyledi.


Baydemir, geçen yıl yaşanan iflas ertelemesinin ardından Brillant'ta ciro ve üretim olarak beklentilerinin üzerinde bir performans yakaladıklarını dile getirdi. Baydemir, “Küresel ekonomik kriz, sektörleri derinden etkiledi. Piyasadaki birçok şirket iflas ederken bazıları iflas ertelemesinde bulundu. Krizde hiçbir işçimizi çıkarmadık, hedeflediğimiz ciroyu da yakaladık. Krize meydan okuduk. Bu yıl ciromuzu yüzde 25 artırmayı hedefliyoruz” dedi.
2010 Moda Haftası
‘Brillant 2010 Moda Haftası' programıyla yerli ve yabancı yaklaşık 500 bayisini Antalya'da buluşturan Brillant'ın, bu etkinliği geleneksel hale getireceğini anlatan Baydemir, Almanya'nın işadamlarına uyguladığı vize engellerinin sıkıntılara neden olduğunu vurguladı. Baydemir, “Artık bu fuarların etkinliğine de inanmıyorum. Biz yine fuarlarda yer alacağız ama daha küçük standlarla tanıtımımızı yapağız. Bundan sonra kendi fuarımızı düzenleyeceğiz” diye konuştu.
1 yılda 40 mağaza
2010 yılının yatırım yılı olacağını ifade eden Erdoğan Baydemir, yurt içi ve yurt dışında 40'a yakın mağaza açacaklarını, ocak ayında 11 mağaza açarak bu hedefin yüzde 25'ini gerçekleştirdiklerini söyledi. Baydemir ‘Exclusive' adlı 400 metrekareden büyük yeni mağazaların perdenin marketi gibi olacağını ve tüketicinin aklına gelen her ürünü buradan temin edebileceğini anlattı.
Baydemirler Grubu Genel Müdürü Nail Özçoban da, grup olarak brode ve perde üretimi kapasitesi açısından Türkiye'nin en büyük, dünyanın lider firmalarından biri olduklarını söyledi. Grubun aylık üretim kapasitesinin 4 milyon metre olduğuna işaret eden Özçoban, gruba dahil dört ana şirket bulunduğunu ve yurtdışına yaptıkları yatırımın toplam tutarının da 400 milyon doların üzerinde olduğunu anlattı. Grubunun yıllık cirosunun 200 milyon dolar civarında olduğunu belirten Nail Özçoban, “Son üç yılda yaptığımız ihracatın toplamı 155 milyon dolardır” dedi.

İpekçi ‘evleri de giydirmeye' soyundu perde defilesi yaptı

ÜNLÜ modacı Cemil İpekçi tarafından hazırlanan Brillant'ın “Vogue” koleksiyonunun tanıtım defilesi, Antalya'da yapıldı. Brillant mağazalarının yurt içi ve yurt dışında bulunan mağaza temsilcilerinin katıldığı defilede, Brillant'ın “Vogue Luxury”, “Vogue Feminen”, “Vogue Natura” ve “Kordoneli Dantel” olmak üzere dört ayrı konsepti tanıtıldı. Brillant'ın 2010 yılı ev tekstili ve perde koleksiyonuyla ilgili açıklama yapan İpekçi, “Giyinirken kendimize nasıl özen gösteriyorsak, evimizde de aynı özeni göstermeliyiz. Artık evler de giyinmeli” dedi. Perde kumaşlarından hazırlanan defile büyük ilgi gördü.
Hürriyet/Ömür Kırbaşlı


Perde devi Brillant'tan yurt dışına 15 yeni mağaza

Perde sektörünün önemli temsilcilerinden Brillant, Ortadoğu, Balkanlar ve Rusya'da 15 mağaza açacak

Brode ve işlemede dünyanın en büyük üretim kapasitesine sahip olan Baydemirler Grubu, 2010 yılı için 70 milyon TL ciro hedefliyor. Grup bünyesinde bulunan ve perdede moda devi olan Brillant da mağazalaşmasını sürdürecek. Yurt içi ve yurt dışı hızlı bir mağazalaşma sürecine giren Brillant, açacağı 'Exclusive' mağazalarda da özel tasarımlarını tüketicileriyle buluşturmaya hazırlanıyor. 2010 yılında 40 yeni mağaza açmayı hedefleyen Brillant, bu hedefin yüzde 25'ini bu yılın ilk ayı içinde gerçekleştirdi.

YURT DIŞI ATAĞI

Baydemirler Grubu, yurt çapında başlattığı mağazacılık atağını yurt dışına da sürdürecek. Baydemirler Grubu, bu yıl Ortadoğu, Balkanlar ile Rusya ve Türk Cumhuriyetleri'nde 15 yeni mağaza daha açarak Türkiye'nin perde ve ev tekstilinde sahip olduğu gücü yurtdışına taşımaya hazırlanıyor.

Perdelikten gelinlik

Brillant 2010 koleksiyonunu Vogue Luxury, Vogue Feminen, Vogue Natura ve Kordoneli dantel olmak üzere dört ayrı konseptte birleştirdi. Yeni ürünlerini Antalya'da tanıtan Brillant'ın kumaşları ünlü modacı Cemil İpekçi tarafından kıyafetlere dönüştürüldü.
Star Gazetesi


Geri Dön