16 / 05 / 2024

British Airways haftalık sefer turlarını artırdı!

British Airways haftalık sefer turlarını artırdı!

British Airways haftalık seferi 1’den 3’e çıkardı. Özellikle Alman ve İngiliz turistin artması hedefleniyor. Bölgeye turist taşıyacak yabancı operatörleri de harekete geçirdi.



Son birkaç yıldır uluslararası anlamda bir tatil merkezi olarak popülaritesini artıran Bodrum’da dünyaca ünlü otel zincirleri milyar liralık turizm yatırımlarında yer almak için birbirleriyle yarışması bölgeye turist taşıyacak yabancı operatörleri de harekete geçirdi. 2008 yılında dünyanın en büyük seyahat acentesi TUI, kâr edemediği gerekçesiyle çıktığı Bodrum’u yükselen trend ile birlikte tekrar vitrine koydu. İngiliz havayolu firması British Airways ise ülkedeki operatörlerin baskısıyla haftalık Londra Bodrum uçuşlarını 1’den 3’e çıkardı. Bu iki olumlu adımla birlikte Bodrum’un yıllardır turist alamadığı Almanya ve İngiltere pazarlarından önemli derecede turist çekmeye başlaması bekleniyor.





BRITISH AIRWAYS 3’E ÇIKARDI

İsviçre merkezli Hapimag grubunun sahibi olduğu Bodrum’daki Sea Garden Oteli’nin Genel Müdürü Kerem Demirkol, 2011 yılında İngiltere merkezli Mark Warner şirketi ile yaptıkları anlaşma sonucunda British Airways’in İngiltere’den haftalık 200 turistlik charter yapmaya başladığını belirterek, mevcut potansiyel ile bu yaz bunun 3’e katlandığını söyledi. Demirkol, “British Airways ile 23 Mayıs ile 31 Ekim tarihleri arasında bu yıl uçuşlar gerçekleştirilecek. Çoğunlukla Londra ve Manchester’dan Bodrum’a direkt olarak turist taşınacak” dedi.




ALMANLARIN YUNAN KIZGINLIĞI FIRSAT OLABİLİR

Demirkol, British Airways’in yanı sıra 2008 yılında dünyanın en büyük seyahat acenteleri arasında bulunan Almanya merkezli TUI Grubu’nun da bu tarihten sonra ilk defa şehre uçacağını kaydetti. TUI’nin daha önce kâr edemediği gerekçesiyle Bodrum uçuşlarını iptal ettiğine dikkat çeken Kerem Demirkol, “Bodrum özellikle Alman turistten kopuk kaldı. Yıllar sonra ilk defa bu yıl TUI Bodrum’u denemeye karar verdi. Hapimag Bodrum otelimizi Nature (Doğa) konseptiyle vitrine çıkardı. Şimdiye kadar aldığımız rezervasyonlar ise bu yıl önemli derecede Alman turisti ağırlayacağımızı gösteriyor” diye konuştu.




İNGİLTERE’NİN TURİZM GÜNDEMİ BODRUM

Yıllık 3 milyar sterlinlik gelirleriyle İngiltere’nin en büyük bağımsız seyahat acentesi ağı Advantage Travel Partnership, her yıl farklı bir ülkede yaptığı sektörün gündemini ve geleceğini ele aldıkları Advantage Conference için ilk defa Türkiye’ye geldi. Hapimag Resort Sea Garden’da 3 gün sürecek konferansa 450 kişinin katıldığını anlatan Kerem Demirkol, “İngiltere’deki tatil trendlerinin belirlendiği ve ana teması teknoloji olan bu etkinliğe THY başta olmak üzere önemli havayolu şirketi temsilcileri de katılıyor” diye konuştu. 




SU SPORLARINA UYGUN PISTLER YER ALIYOR

Bodrum’da 191 dönüm araziye kurulan Hapimag Resort Sea Garden Oteli’nde 351 odalı tatil köyü ve 288 odalı ıotel bölümlerinin bulunduğunu anlatan Kerem Demirkol, Türkiye’nin göl dışındaki ilk uluslararası su sporlarına uygun pistlerinin bulunduğunu kaydetti. Demirkol, burada dalış, su kayağı, yelken ve katamaran dersleri verdiklerini de söyledi. 




Habertürk


Geri Dön