10 / 05 / 2024

Brüksel'deki Atomium, Paris 'teki Eyfel Kulesi 'ne rakip!

Brüksel'deki Atomium, Paris 'teki Eyfel Kulesi 'ne rakip!

NATO, AB Komisyonu ve Parlamentosu başta olmak üzere 120 'yi aşkın uluslararası kuruluşa ev sahipliği yapan Belçika 'nın ve AB 'nin başkenti Brüksel, turistik mekanlarıyla da ilgi görüyor



Uluslararası kuruluşların modern binalarının yanında tarihi kimliğine de sahip çıkan Brüksel, nüfus yapısında birçok etnik kimliği barındırmasına karşın huzurlu bir kent olarak dikkati çekiyor.

Belçika 'nın merkezi olarak görülen Brüksel, gündüzleri olduğu kadar özel ışıklandırma yapılan tarihi binalarıyla geceleri de ışıl ışıl ve yaşayan bir kent görünümünde bulunuyor.

BÜYÜK MEYDAN

Belçika 'nın kurulduğu yer olarak kabul edilen 13. yüzyılda inşa edilmiş birçok eski yapıyı bünyesinde barındıran Brüksel 'deki Grande Place (Büyük Meydan) kente gelen turistlerin ilk uğrak yerleri arasında yer alıyor. Sadece turistik amaçlı kullanılan tarihi Brüksel Belediye Binası, Bira Müzesi, Belçika şžehir Müzesi ve Belediye Sarayı gibi birçok tarihi binanın çevrelediği meydan, Brüksellilerin ve kente gelen turistlerin, gece ve gündüz en fazla vakit geçirdiği mekanların başında geliyor.

Meydanda tarihi binaların yanı sıra kafeler, restoranlar, ressamlar da turistlerin ve ziyaretçilerin ilgi odağı arasında yer alıyor.

çOCUK HEYKELİ

Brüksel 'in simgeleri arasında Manneken-pis de ilgi gören tarihi mekanlardan biri. Büyük meydana yakın mesafede yer alan, 1619 yılında heykeltıraş Jerome Duquesnoy tarafından yapılmış ancak defalarca çalındığı için şu anki yerinde 1965 yılından beri kopyası bulunan 61 santimetre yüksekliğindeki heykel ile ilgili çok sayıda efsane de bulunuyor. Orijinalı Grand Plaza 'daki şžehir Müzesi 'nde koruma altında tutulan heykeli ilginç kılan bir diğer özellik de zaman zaman değişik kıyafetlerin giydirilmesi.

ATOMIUM

Brüksel 'in öncelikli gidilen yerlerinden biri de Atomium. Bir atom çekirdeğinin mikroskobik görüntüsünün 165 milyon kere büyütülmüş hali olarak 102 metre yüksekliğinde ve 9 küreden oluşacak şekilde inşa edilen yapı, özellikle yabancı turistlerin en büyük ilgisini çekiyor. Birbirine çelik çubuklarla bağlanan kürelerde restoran, sergi salonu, kafe gibi mekanlar da bulunan Atomium, Paris 'teki Eyfel Kulesi 'ne rakip olarak görülüyor.

çin Evi, kente gelenlerin 'mutlaka görülmeli' dedikleri yerlerin başında gelirken, çin 'i ilk ziyaret eden Avrupa lideri Belçika Kralı 'nın bu jestine karşın çim hükümetince hediye edilen bina, mimari yapısıyla Brüksel 'in simgesi olarak nitelendiriliyor.

Brüksel 'e bağlı Schaerbeek, Türkler 'in en yoğun yaşadığı bölge olarak dikkati çekiyor. Başkanvekili Türk olan ve meclisinde çok sayıda Türk bulunan Schaerbeek Belediyesi de faaliyetlerini tarihi bir binada sürdürüyor.

AA


Geri Dön