07 / 08 / 2024

BTA, 300 kişiye daha iş imkanı sundu!

BTA, 300 kişiye daha iş imkanı sundu!

Yiyecek - içecek sektörünün oyuncularından biri olan BTA, dev üretim tesisiyle, havalimanları ve de İDO noktalarının yanı sıra şehir merkezinde farklı lokasyonlarda da yer alacak.



Yiyecek-içecek sektörünün oyuncularından biri olan BTA, 5 milyon Euro yatırım yaptığı yeni üretim tesisiyle çıtayı yükseltti. Kıraç’ta 23 bin metrekare alana sahip, yeni üretim tesisiyle Cakes&Bakes’in üretim kapasitesi beşe katlandı. BTA, dev üretim tesisiyle, havalimanları ve İDO noktalarının yanı sıra şehir merkezinde farklı lokasyonlarda da yer alacak.



Yeni tesiste, unlu mamuller, pasta, ekmek, sandviç, sıcak-soğuk yemek kategorilerinde gıda üretimi ve lokum üretimi gerçekleştirildiğini ifade eden BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur, “Üretim kapasitesi gıda üretiminde her kategoride 1’er milyon adet oluyor. Ayda 90 ton da lokum üretimi yapılıyor.” dedi. Cesur, yeni tesise geçiş sürecinde 200 kişiye yeni istihdam sağladıklarını belirterek, “Kıraç’taki Cakes&Bakes Üretim Tesisi’nde ise 650 kişi görev yapıyor. BTA bünyesinde yurtiçi ve yurtdışı operasyonları dahil yaklaşık 3 bin kişi çalışıyor.” diye konuştu.


Tesiste üretilen ürünler, BTA’nın operasyon yürüttüğü alanlar ve dünyaca ünlü kahve-fast food zincirlerinin Türkiye genelindeki 2 bin noktasında tüketici ile buluşuyor. Ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Gürcistan, Tunus, Makedonya gibi ülkelere de ihraç ediliyor. Sadettin Cesur, üretimlerin yüzde 45’inin havalimanı operasyonları, yüzde 10’unun İDO operasyonları, diğer yüzde 45’inin ise Türkiye’nin ünlü fast food ve kahve zincirlerini de kapsayan 58 farklı marka için gerçekleştiğini söyledi. Tüketiciye yeni tatlar ve alternatifler sunma konusunda da çalışmaları olduğunu kaydeden Cesur, “Araştırma-geliştirme konusunda deneyimli ve yetkin bir kadrosu bulunan BTA, 500’ü aşkın aşçısı ve gıda mühendislerinden oluşan uzman kadrosuyla yılda ortalama olarak 2 bin 400 yeni reçete geliştiriyor.” ifadelerini kullandı. 2012’de 115 milyon, 2013’te ise yaklaşık 127 milyon Euro ciroya ulaşan şirket, 2014’te de bu büyüme grafiğini sürdürmeyi, yiyecek-içecek sektörünün lider oyuncusu olmayı hedefliyor. Ayrıca şirket, Maslak’taki yeni yaşam ve kültür-sanat merkezi UNIQ İstanbul’un yiyecek-içecek alanlarının bir bölümünün işletmesini üstlendi. 3 bin 300 metrekare alanda kendi markalarının yanı sıra dünyanın önde gelen zincir markaları da yer alacak.


    Sadettin Cesur ayrıca, Milas-Bodrum Havalimanı’nda da dört noktada hizmet verecek şekilde hazırlandıklarını, burada Tadında Anadolu, Seferi gibi markalarıyla yer almayı düşündüklerini söyledi. Cesur, Milas-Bodrum Havalimanı’yla birlikte hizmet sundukları havalimanı sayısının 11’e ulaşacağını belirtti. Yurtdışında Gürcistan, Makedonya ve Tunus’un yanı sıra Medine Havalimanı’nda da faaliyete başladıklarını vurgulayan Cesur, Zagreb Havalimanı’nda danışmanlık verdiklerini, 2015 başında ise Riga Havalimanı’nda olacaklarını ifade etti.


Zaman


Geri Dön