28 / 04 / 2024

2023’te başlıyor, binlerce kişiye yeni iş imkanı

2023’te başlıyor, binlerce kişiye yeni iş imkanı

Artık sayılı günler kaldı. 2023 senesinde alışverişte yepyeni bir dönem başlıyor. Yeni uygulamayla hem atıkların önüne geçilecek hem de binlerce kişiye yeni bir iş sahası açılacak.



Hükümet tarafından 2023 yılında hayata geçirilecek olan ‘depozito’ uygulamasıyla yılda 20 milyar ambalaj geri kazandırılırken, ilk etapta 7 bin 500’ü aşkın kişiye ise yeni iş imkanı sağlanacak.

2023’te başlıyor, binlerce kişiye yeni iş imkanı

Akşam’dan Arzu Kurum’un haberine göre, 2023’te Sıfır Atık Projesi kapsamında, ‘depozito iade makineleri’ artık hayatımıza girecek.

Söz konusu projenin uygulamaya geçmesiyle senede 20 milyar atık ambalaj geri dönüştürülürken, ekonomiye katkısı da 5 milyar TL olacak. Söz konusu uygulama ile ayrıca, 7 bin 500 kişi de istihdam edilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön