14 / 05 / 2024

2023’te başlıyor, binlerce kişiye yeni iş imkanı

2023’te başlıyor, binlerce kişiye yeni iş imkanı

Artık sayılı günler kaldı. 2023 senesinde alışverişte yepyeni bir dönem başlıyor. Yeni uygulamayla hem atıkların önüne geçilecek hem de binlerce kişiye yeni bir iş sahası açılacak.



Yeni sistemle ilk etapta yaklaşık 20 milyar adet cam, plastik ve alüminyum içecek ambalajının geri dönüştürülmesi planlanıyor.

Uygulamaya konulacak olan Depozito Yönetim Sistemi sayesinde cam, alüminyum ve plastik içecek ambalajları için geri dönüşüm oranının yüzde 90'a çıkması amaçlanıyor. Geri dönüşüm oranlarında yaşanacak bu artışın önemli çevresel ve ekonomik kazanımları da beraberinde getirmesi bekleniyor.

2023’te başlıyor, binlerce kişiye yeni iş imkanı

İTHALAT YÜZDE 40 AZALACAK

Söz konusu sistem sayesinde temiz malzeme toplanarak ithalata olan bağımlılıkta yaklaşık yüzde 40 oranında azalma sağlanacak ve nitelikli geri dönüştürülmüş malzeme de elde edilebilecek.

Sistemle ilk etapta 7 bin 500 kişiye istihdam sağlanacak. Bir pet şişe karşılığının kaç para olacağı ve bunların hangi market, restoran ve şirketlerde kullanılabileceği konusunda çalışmalar sürüyor.

Sanal60 Plastik Geri Dönüşüm Hurda İnşaat Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön