15 / 05 / 2024

2023’te başlıyor, binlerce kişiye yeni iş imkanı

2023’te başlıyor, binlerce kişiye yeni iş imkanı

Artık sayılı günler kaldı. 2023 senesinde alışverişte yepyeni bir dönem başlıyor. Yeni uygulamayla hem atıkların önüne geçilecek hem de binlerce kişiye yeni bir iş sahası açılacak.



Türkiye genelinde atığın azaltılması, israfın engellenmesi amacıyla 2017’de başlatılan Sıfır Atık Projesi’nde yeni bir sayfa açılıyor.

Proje ile özellikle plastik ve cam gibi ürünler atık haline gelmeden geri toplanıp, tekrar ham madde olarak kullanılarak, ekonomiye kazandırılacak ve bu yolla ayrıca çevre kirliliğinin de önüne set çekilmiş olacak.

2023’te başlıyor, binlerce kişiye yeni iş imkanı

Kurulan Ulusal Depozito Yönetim Sistemi 2023 senesi itibarıyla kademeli olarak Türkiye'nin her tarafında uygulamaya konulacak. 2023 senesinin sonuna kadar yaklaşık 2 bin depozito iade makinesi, 5 bin manuel iade noktasıyla birlikte toplamda 7 bin iade noktası vatandaşın hizmetine sunulacak. Depozito iade noktalarının sayısının 2024'te en az 10 bin depozito iade makinesi olmak üzere toplam 20 bine çıkarılması hedefleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön