BTA Catering'in havaalanındaki yeni lezzet durakları açıldı!
11 yıldan bu yana, TAV Havalimanları 'nda yolculara, konforu ve güvenliği temel alan çağdaş hizmet anlayışı sunan BTA Catering, İstanbul Atatürk Havalimanı 'nı yeni lezzet durakları ile tanıştırdı...
Türk ve Dünya mutfaklarının farklı lezzetlerini, geleneksel Türk konukseverliğiyle birleştirerek 11 yıldan bu yana, TAV Havalimanları 'nda yolculara, konforu ve güvenliği temel alan çağdaş hizmet anlayışı sunan BTA Catering, İstanbul Atatürk Havalimanı 'nı yeni lezzet durakları ile tanıştırdı.
Yolculukları lezzetle başlatma ve yolcuların seyahatlerinden daha çok keyif almalarını sağlama misyonu doğrultusunda İç Hatlar 'da 7, Dış Hatlar 'da ise 8 yeni lezzet durağı açan BTA Catering; sürekli gelişim ve değişim ile yatırımlarını sürdürerek, 2020 'de yılda 60 milyon kişiye hizmet sunmayı hedefliyor.
Bilintur, Tepe ve Akfen ortaklığıyla, 1999 yılında İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali içerisindeki yiyecek ve içecek operasyonunu yürütmek üzere kurulan, Temmuz 2010 'da ise İç Hatlar Terminali 'ni resmi olarak devralan BTA Catering; her bütçeye uygun, zengin menü seçeneği olan çok şık, kaliteli ve yüksek standartları ile beğeni kazanacak yeni lezzet duraklarını 29 Haziran çarşamba günü gerçekleşen basın toplantısı ile tanıttı.
Toplantıda yolcuların istek ve talepleri doğrultusunda yeni lezzet duraklarını hayata geçirdiklerini açıklayan BTA Catering Genel Müdürü Sadettin Cesur, BTA Catering olarak, yolculukları lezzetle başlatmak ve yolcuların seyahatlerinden daha çok keyif almalarını sağlamak amacıyla yatırımlarımızı artırarak sürdürüyoruz. Bu hedef doğrultusunda, Türkiye 'ye has değerlerin ve Türk yemek kültürünün en iyi örneklerinin sunulduğu, değişen dünya mutfak trendlerini yansıtan, her zevke ve beğeniye hitap eden alternatiflerin çok olduğu yeni lezzet duraklarını hayata geçirdik. Yolcularımızın beklenti ve talepleri doğrultusunda tasarlanan noktalarda, geleneksel Türk misafirperverliği ile tüm konuklarımızı, Türk mutfağının yanı sıra İtalyan, Uzakdoğu, Meksika ve Amerika mutfağından özel lezzetlerle ağırlıyoruz dedi.
BTA Catering 'in dünya çapında sektördeki trendleri ve üretim teknolojilerini takip ederek, yeni tarif ve reçeteler ürettiğini de ifade eden BTA Catering Genel Müdürü Sadettin Cesur, TAV Havalimanlarının 2020 yılı hedefi yılda 100 milyon yolcu doğrultusunda organik ve inorganik büyüme ile biz de 2020 'de yılda 60 milyon kişiye hizmet sunmayı hedefliyoruz. Sürekli gelişim ve değişim ile Türk ekonomisine destek verecek, ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek yenilikleri, üstün hizmet kalitemiz ve yüksek standartlarımızla halkımızın beğenisine sunmayı sürdüreceğiz. açıklamasında bulundu.
2006 yılından bu yana hizmet verdiği Ankara Esenboğa Havalimanı İç Hatlar 'dan sonra, İstanbul Atatürk Havalimanı İç Hatlar yiyecek ve içecek operasyonunu 1 Temmuz 2010 tarihi itibariyle resmen devralan BTA Catering, iç hatlarda 7 yeni birimi hizmete soktu. Yeni lezzet durakları ile iç hatlardaki toplam nokta sayısını 11 'e çıkaran BTA Catering, dış hatlarda ise 8 yeni birimi işletmeye başladı. İç hatlar, yeni açılan birimlerle toplam 900 m2 'de aynı anda 400 kişilik oturma kapasitesine kavuşurken; dış hatlar ise 1200 m2 'lik alanda 350 kişilik oturma kapasitesi ile konuklarını keyifli yolculuklara uğurluyor.
Sokak kültürünün vazgeçilmez tatlarını bir araya getiren Kantin, zamanı kısıtlı yolculara yönelik özel konsept Kokpit, Anadolu mutfağının özel tatlarını buluşturan lezzet seçkisi Tadında Anadolu, Brasserie tarzında, iç hatların tek ala carte mekanı Greenport ve zengin unlu mamul, sandviç ve pasta çeşitleriyle farklı bir deneyim sunan Cakes& Bakes; BTA Catering 'in yolculara unutamayacakları tatlar sunacak yeni lezzet duraklarından sadece birkaçı
İç Hat Terminali:
Kantin: Sokak kültürünün vazgeçilmez tatlarını bir araya getiriyor. Nezih bir ortamda yolculara hizmet verilen self service bir mekan. Islak hamburgerden, goralıya, ayvalık tostundan dönere kadar aklınıza gelebilecek her türlü büfe ürünü bulmak mümkün. Mönüsünde sandviç, unlu mamüller ve tatlılar da yer alıyor.
Kokpit: Sandviç, unlu mamüller ve içecek hizmetleri sunan Kokpit Cafe, zamanı kısıtlı olan yolculara yönelik bir konsepti ortaya koyuyor.
Greenport: Brasserie tarzındaki Greenport, iç hatların tek ala carte mekanı olarak hizmet veriyor
Tadında Anadolu: Tadında Anadolu adlı mekan ile yolcuların Anadolu mutfağından birbirinden özel tatlara ulaşması hedefleniyor. Tadında Anadolu 'da birbirinden lezzetli yemek seçenekleri self servis olarak sunuluyor. Erişte 'den reçellere, Zeytinyağlarından, bal, lokum ve şekerlemelere kadar birçok doğal ve Türk kültürünü yansıtan ürünün satışa sunulduğu bölümde ise seyahate çıkmadan önce yolcuların hediyelik ürün unutma sorununa yeni bir çözüm getiriliyor.
Cakes& Bakes: Kalite ve lezzeti birleştiren Cake&Bakes, özenle hazırladığı yüzlerce tadı en taze hali ile beğeniye sunuyor. Ayrıcalıklı zengin unlu mamül, sandviç ve pasta çeşitleri yolculara uçuş öncesi farklı bir deneyim yaşatıyor.
Dış Hat Terminali:
Quick Asia: Quick Asia, ilk kez çin Mutfağı 'nın eşsiz lezzetlerini dış hatlardaki yolcularla buluşturuyor. çin Mutfağı 'nın sıcak ve soğuk yemeklerini keşfetmek için ideal bir mekan olan Quick Asia 'da servis saat 10.00 'da başlıyor, 22:30 'a kadar devam ediyor. Mönüsünde noodle çeşitleri, sushi çeşitleri, wonton, çorba, çin böreği gibi Uzakdoğu 'nun gözde yemekleri yer alıyor.
Sweet Delights: Sweet Delights, cinnemon rolls, çikolata şelalesi, pastalar, dondurulmuş yoğurt, waffle gibi tatlılarının yanında mikshake ve smoothie içecekleri dahil yolcuları son derece mutlu edecek bir mönüye sahip. Turcuisine: Türk mutfağını sevenlerin gözdesi olmaya aday Turcuisine 'de salatalar, zeytinyağlılar, geleneksel ev yemekleri, pide döner, lahmacun, kuru patlıcan dolması ve Türk tatlıları seçeneklerden sadece bazıları. Cakes&Bakes: Kalite ve lezzeti birleştiren Cake&Bakes, özenle hazırladığı yüzlerce tadı en taze hali ile beğeniye sunuyor. Ayrıcalıklı zengin unlu mamül, sandviç ve pasta çeşitleri yolculara uçuş öncesi farklı bir deneyim yaşatıyor.
BTA Catering Hakkında:
Atatürk Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı, Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali, Antalya Gazipaşa Havaalanı, Gürcistan 'da Tiflis Ve Batum Havalimanları, Tunus 'ta Enfidha-Hammamet ve Monastir Habib Bourguiba Havalimanları ile Makedonya 'da Üsküp ve Letonya 'da Riga Havalimanı 'nda yiyecek-içecek hizmetlerini TAV Havalimanları kuruluşu BTA üstleniyor. Bilintur, Tepe ve Akfen gruplarının ortaklığı ile 1999 yılında kurulan ve Ocak 2000 'de faaliyete geçen BTA Catering, günde ortalama 37.000 yolcuya hizmet vererek, dünya mutfaklarının zengin menü seçeneklerini konuklarına sunuyor. BTA, 33 bin metrekarelik alanda, 12,500 kişilik oturma kapasitesiyle günde 24 saat, sayıları 146 'ya ulaşan cafe, bar, restoran ve büfelerde hizmet veriyor. BTA ayrıca 22 Mayıs 2004 tarihinden itibaren Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali 'nde bulunan TAV Airport Hotel 'i de işletiyor. BTA tarafından 2006 yılında kurulan Cakes&Bakes, bugün ayda 1 milyon adet üretim hacmiyle dünyaca ünlü fast-food ve kahve zincirlerine ürün tedarik ediyor.