30 / 04 / 2024

BTSO Enerji Verimliliği Merkezi açıldı!

BTSO Enerji Verimliliği Merkezi açıldı!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından 1 milyon 250 bin liraya mal olan ve verilecek eğitimlerle işletmelerin enerji verimliliği alanında ihtiyaç duyduğu profesyonellerin yetişmesini sağlayacak "BTSO Enerji Verimliliği Merkezi" açıldı.



Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı'nın (BEBKA) desteğiyle Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından 1 milyon 250 bin liraya mal olan ve verilecek eğitimlerle işletmelerin enerji verimliliği alanında ihtiyaç duyduğu profesyonellerin yetişmesini sağlayacak "BTSO Enerji Verimliliği Merkezi" açıldı.


Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) ekim ayı olağan meclis toplantısı, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesinin (DOSAB) ev sahipliğinde, DOSAB Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.


Toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 25 yıldır faaliyet gösteren DOSAB'ın 40 binden fazla kişiye istihdam sağladığını ve 4 milyar dolara ulaşan ihracatıyla Bursa'nın hedeflerinde öncü bir rol üstlendiğini ifade etti. DOSAB'da yeni bir yatırımı daha tamamlamanın heyecanını yaşadıklarını belirten Burkay, DOSAB'da 1 milyon 250 bin liralık bütçeyle hayata geçirilen Enerji Verimliliği Merkezi'nin tüm Güney Marmara Havzasına hizmet vereceğini kaydetti.

Meclis toplantısının ardından BTSO Enerji Verimliliği Merkezi'nin açılış töreni gerçekleştirildi. Açılış töreninde konuşan Burkay, enerji sektörünün Türkiye ekonomisi için stratejik öneme sahip olduğunu söyledi.


Türkiye'nin her 100 dolarlık ithalatının 22 dolarını enerji sektörü için harcadığını belirten Burkay, "Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti Bursa'nın enerji alanında 2023 stratejilerini belirledik. Yeşil Bursa ile sanayi kenti Bursa'yı birlikte geleceğe taşımak adına 'Yeşil Büyüme Projesi'ni ortaya koyduk" dedi.


Yeşil Büyüme Projesi kapsamında BTSO Enerji Konseyi'ni oluşturduklarını anlatan Burkay, şunları kaydetti: "Enerji Konseyi'nin çalışmaları doğrultusunda BEBKA destekleriyle toplam 1 milyon 250 bin lira bütçeli BTSO Enerji Verimliliği Merkezi'ni hayata geçirdik. Burada yürüteceğimiz uygulamalı eğitimlerle işletmelerimizin enerji verimliliği alanında ihtiyaç duydukları profesyonellerin yetişmesini sağlayacağız. Yakın zamanda Marmara Bölgesi'ne yönelik akredite laboratuvar hizmeti de sunacak merkez aracılığıyla sanayi kuruluşlarına ve binalara enerji yöneticisi de yetiştireceğiz. BTSO Enerji Verimliliği Merkezi'ne firmalar büyük ilgi gösterdi. Şimdiden danışmanlık ve proje başvurularını almaya başladık."


Törene katılan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlı bir ülke olduğuna dikkati çekti. Türkiye'nin mevcut enerjisini verimli kullanmak zorunda olduğunu belirtti. Karaloğlu, yerel kaynakların da sonuna kadar kullanılması gerektiğini vurguladı.


Türkiye'nin yenilenebilir enerji konusunda ciddi bir mesafe katettiğini dile getiren Karaloğlu, enerjiyi verimli kullanmanın önemine değinerek, "BTSO tarafından hayata geçirilen bu merkezde yetişecek olan teknik personel, sanayiye büyük fayda sağlayacak. Sanayicilerimizin en büyük girdisi enerjidir. Bu merkez, bu anlamda maliyetleri düşürecek ve firmalarımızın rekabet gücünü de artıracaktır" ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından Karaloğlu, Burkay ve BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ile protokol üyeleri, merkezin açılışını gerçekleştirdi. Protokol üyeleri, daha sonra tesisteki üniteleri yakından inceledi.


Yeni Şafak


Geri Dön