20 / 05 / 2024

Bu alanla ilgili iş fikriniz varsa paraya para demeyeceksiniz!

Bu alanla ilgili iş fikriniz varsa paraya para demeyeceksiniz!

Son zamanlarda adını sıkça duymaya başladığımız ‘yeşil ekonomi’ kavramının beraberinde birçok iş fırsatını da getirdiğini biliyor muydunuz? İşte bu alanda iş fikirleri olanlar gerçekten paraya para demeyecek.



McKinsey araştırmasına göre,, atık, endüstriyel malzemeler, karbon yönetimi, tarım ve arazi kullanımı, su, tüketici ürünleri, gaz, petrol, enerji, inşaat ve ulaşım gibi kategorileri içeren 11 değer havuzu belirlendi.

Söz konusu bu sektörlerde sürdürülebilirliği ve çevresel etkiyi en aza indirmeyi gözeten iş fikirlerinin 2030’a kadar 12 trilyon dolarlık yıllık satışa ulaşabileceği belirtildi.

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Avrupa Yatırım Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Burak Telli, dünya ekonomisinin 2023 yılından sonra karbondan çıkış için çalışmalarını artıracağına işaret etti.

Bu alanla ilgili iş fikriniz varsa paraya para demeyeceksiniz!

Telli’ye göre, önümüzdeki yıl dünya ekonomilerini şekillendiren en önemli konuların başında yeşil enerjiye geçiş geliyor.

Karbona dayalı olmayan üretim kapasitesi ve geri dünüşümlü iş modelleri oluşturmanın önemine işaret eden Telli, günümüz sanayi ve tüketicinin kullandığı materyalleri sürdürülebilir versiyonlarıyla değiştirmenin, önümüzdeki yıllarda çok önemli fırsatlara dönüşeceğini vurguladı.

Kendilerinin de bu alanda önemli yatırımlar yaptığını hatırlatan Telli, önümüzdeki yıl da yenilikçi ve değer odaklı iş fikirlerini hem entelektüel hem de finansal sermayemizle desteklemeyi sürdüreceklerini bildirdi.

Yeşil dönüşüm için "Ulusal Emisyon Ticaret Sistemi" geliştirilecek

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön