09 / 05 / 2024

Bu alanla ilgili iş fikriniz varsa paraya para demeyeceksiniz!

Bu alanla ilgili iş fikriniz varsa paraya para demeyeceksiniz!

Son zamanlarda adını sıkça duymaya başladığımız ‘yeşil ekonomi’ kavramının beraberinde birçok iş fırsatını da getirdiğini biliyor muydunuz? İşte bu alanda iş fikirleri olanlar gerçekten paraya para demeyecek.



Pandeminin ardından başlayan Rusya-Ukrayna savaşıyla tırmanan enerji fiyatları tüm dünyanın adete elini, kolunu bağladı. Tüm dünyayı endişeye sürükleyen petrolle ilgili öne sürülen bir senaryo ise oldukça ilginç.

Dünya, bir yandan 2050 yılındaki sıfır emisyon hedefleri için planlar yaparken, enerji fiyatlarındaki aşırı yükseliş, bu hedefi artık bir zorunluluk haline getirdi.

Peki gerçekten dünya, karbon türevli yakıtlara mahkum mu, bundan kurtuluşun alternatifleri yok mu?

Bu alanla ilgili iş fikriniz varsa paraya para demeyeceksiniz!

ABD merkezli uluslararası danışmanlık şirketi McKinsey tarafından yapılan bir araştırmaya göre, net sıfır emisyon hedefinin gerçekleşmesi halinde 2050 yılına kadar hidrojen ve biyoyakıt üretiminin toplam enerjideki payı yüzde 10 artacak. Petrolün payı ise yüzde 50’ler oranında azalacak.

İşte tam burada, dünyanın yeni mottosu olan ‘yeşil ekonomi’ ile ilgili iş fikirleri büyük önem taşıyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön