01 / 05 / 2024

Bu alet enkaz altında kalp atışını algılıyor! MK4 FINDER'ın özellikleri nedir?

Bu alet enkaz altında kalp atışını algılıyor! MK4 FINDER'ın özellikleri nedir?

MK4 FINDER, SpecOps Group Inc. tarafından geliştirilen bir radar teknolojisidir. Bu teknoloji, yaşam belirtilerini algılamak için oluşturulmuştur. 



SpecOps grubu, devre kartlarının tasarımından yazılım mühendisliğine, algoritmalardan donanıma ve hatta hepsini bir arada tutan çerçeveye kadar bu sistemin her parçasını oluşturdu.MK4 Finder sistemi, arama ve kurtarma ekiplerine, itfaiyecilere ve kolluk kuvvetlerine yeni bir araçla yardımcı olur. Bu yeni araç kendi kendine yetiyor, taşınabilir. Sistemimiz minimum kurulum süresine sahiptir ve anında taramaya hazırdır. Tarama sonuçları 2 dakika içinde görüntülenir. Anında devreye alma sistemimiz, İlk Müdahale Uzmanını sürekli hazır durumda tutar. Bu sistem, binaların ve diğer işgal altındaki altyapıların çökmesine neden olan yıkıcı küresel olayların sonuçları için özel olarak tasarlanmıştır. Sistem, değerli insan gücü yönetimi kaynaklarının daha iyi kullanılmasıyla sonuçlanan arama sürelerini büyük ölçüde azaltır.

FINDER MK4 ne sunuyor?

FINDER MK4 tarafından geliştirilen NASA-JPL aslında yeni bir ürün değil. Çünkü yıllar önce Meksika ve Nepal'de afetlerde kullanılmıştır. Bu noktada ilgili teknolojinin gerçek dünyada ilk kullanımının 2015 yılında olduğu belirtiliyor.

BULUCU MK4 ; yaklaşık bir el çantası boyutunda ve bir lityum pil e sahiptir. düşük güçlü mikrodalga kalp atışı göndererek depremi ortaya çıkaran hafif titreşimlerle enkaz altında kalan depremzedeyi algılar. Ayrıca moloz yığınlarının içine yaklaşık 30 fit ( 9 metre ) veya 20 fit ( 6 metre ) katı betona nüfuz etme özelliğine sahiptir.

Bu alet enkaz altında kalp atışını algılıyor! MK4 FINDER ın özellikleri nedir?
Deprem raporu: Ölü, yaralı ve yıkılan bina sayısı [Güncel] Güneydoğu Anadolu depremi sonucu açıklanan ölü, yaralı ve yıkılan bina sayılarını güncelliyor ve paylaşıyoruz.

Cihazın geleneksel arama kurtarma araçlarına göre en büyük avantajlarından biri de depremzede olduğunu tespit etmek için bilinçli olup olmamaya gerek yok. Sadece kalp atışı insanları algılayabilir.

Ürünün fiyatı ise 25 bin dolar civarında. Ancak Türkiye'ye yardım için 15 bin dolar gönderebileceği belirtiliyor.

 


Geri Dön