28 / 04 / 2024

Bu destek ödemesi rahat nefes aldıracak! Bir sene boyunca ödenecek

Bu destek ödemesi rahat nefes aldıracak! Bir sene boyunca ödenecek

Gereksinim sahibi ailelere düzenli olarak yapılan destek ödemeleri kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yeni bir duyuru yapıldı. Gelir seviyesi belirli bir oranda olan aileler için bir sene boyunca ödeneceği duyuruldu.



Devletin destek ödemeleri son sürat devam ediyor. Gelir düzeyi belirli bir düzeyde olanlara yapılan destek ödemeleri vatandaşın bir nebze olsun nefe salmasına sebep oluyor.

BELLİ BİR GELİRİN ALTINDA OLAN TÜM AİLELERE BİR SENE SÜRESİNCE HER AY PEŞİN PARA YARDIMI YAPILACAK!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, geliri belli bir seviyenin üstüne çıkamayan tüm hanelere bir sene süreyle aylık peşin yardımda bulunacağını ilan etti. Bakanlık, başvuruların e-devlet üzerinden yapılacağını gerekçe göstererek başvuru sürecinin 12 Haziran'da başlayacağını duyurdu.

Bu destek ödemesi rahat nefes aldıracak! Bir sene boyunca ödenecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, vazifeye gelir gelmez sosyal destek ağını büyüteceğini açıkladı. Göktaş, geliri belli bir seviyenin üstüne çıkamamış olan tüm hanelere ulaşım yardımı, gereksinim sahibi ailelere ise aylık olarak ödenmesi halinde bir sene süreyle peşin yardım alacağını açıkladı.

Hanedeki çocuk sayısı baz alınarak bu yardımların çoğalacağını öyleyen Bakan Mahinur Göktaş, başvuruların e-devlet üstünden yapılacağını ve başvuruların 12 Haziran 2023 tarihinden itibaren başlayacağını ifade etti. Bakanlık da meseleyle alakalı görüş bildirerek, başvurunun hem devlet hem de Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı'nın bir şubesi vesilesi ile yapıldığını söyledi.

Yakın zamanda yayınlanan bu yardım paketi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile unulan bu fonlara itimat eden milyonlarca aileye ilave gelir sunulmaktadır.

Bakanlık resmi internet sitesinde gereksinim sahiplerine her ay ne kadar peşin verileceği, çocuk sayısına göre ne kadar verileceği ve bu sosyal yardımdan kimlerin faydalanacağına ait şu bilgileri paylaştı.


Geri Dön