15 / 05 / 2024

Bu hafta en çok ne kazandırdı, ne kaybettirdi? Duyunca kulaklarınıza inanamayacaksınız!

Bu hafta en çok ne kazandırdı, ne kaybettirdi? Duyunca kulaklarınıza inanamayacaksınız!

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetlerinin haftalık bazda ortalama yüzde 4,70 seviyesinde değer kaybettiği öğrenildi. Bunun yanı sıra, altının gram satış fiyatı yüzde 1,37, Euro/TL yüzde 0,08, dolar/TL yüzde 0,23 değer kazandı.



ÇEYREK ALTIN 2 BİN 63 TL’YE ÇIKTI

Önceki hafta sonu 2 bin 35 TL olan çeyrek altının satış fiyatı 2 bin 63 TL’ye çıktı.

Bu hafta ABD doları yüzde 0,23 değer kazancıyla 19,4980 TL’ye, Euro da yüzde 0,08 kazanç ile birlikte 21,4280 TL’ye çıktı.

Yatırım fonları bu hafta yüzde 1,26 seviyesinde, bireysel emeklilik fonları yüzde 1,56 seviyesinde değer kaybetti.

Kategorilerine göre bakıldığı zaman da yatırım fonları içinde en fazla kazandıran yüzde 2,20 seviyesi ile “Kıymetli Maden Fonları” olarak gerçekleşti.

Bu hafta en çok ne kazandırdı, ne kaybettirdi? Duyunca kulaklarınıza inanamayacaksınız!

SEÇİM ÖNCESİ YATIRIMCI NE YAPMALI?

Öte yandan, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın ve döviz fiyatları ile ilgili paylaştığı son yazısında “Döviz derken dolar mı, euro mu veya sterlin mi? Altın derken sarrafiye grubu mu, has astar altın mı? Bu ayırımı iyi yapa kişinin işçilik farkını da düşünmesi lazım” şeklinde konuştu. Memiş borsada ise yerli yatırımcının hissenin değerine odaklandığını ifade etti.

Bunun yanlış bir düşünce olduğunun söyleyen İslam Memiş, “Yapılması gereken çok basit, borsa endeksi/dolar = dolar karşısındaki değeri bulursun. Yani (dün) 4 bin 537/19,87= 228 dolar" ifadelerini kullandı. Uzman isim, yatırımcının yaşadığı diğer problemin hisse senetlerinin çeşitlendirilmemesi olduğunun altını çizdi.

Uzman isimden uykuları kaçıracak açıklama: ‘Piyasalar en fazla 14 Mayıs’a kadar dayanabilir’

A101’de mikser 1300 TL’ye, çay makinesi 580 TL’ye, kablosuz hoparlör 140’ye düştü!

BİM’de bahar indirimleri başladı! Yüz bakım kremi 74,50 TL’ye, şampuan 45 TL’ye, parfüm 59,50 TL’ye düştü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön