29 / 04 / 2024

Bu hafta en çok o yatırım araçları kazandırdı! 

Bu hafta en çok o yatırım araçları kazandırdı! 

Yatırım araçlarının performansı haftayı şekillendirdi. Hisse senetleri ve altın değer kaybetti, yatırım fonları artış gösterdi. İşte ayrıntılar...



Bu hafta, Borsa İstanbul'da işlem gören yatırım araçlarının performansı çeşitli etkenlerin etkisiyle şekillendi. Yatırımcılar, hisse senetleri, döviz kurları, altın ve yatırım fonlarındaki değişiklikleri yakından takip ettiler.

Hisse senedi yatırımcı sayısı 30 Haziran haftasında geriledi!HİSSE SENETLERİ!

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri, haftalık bazda ortalama yüzde 2,61 değer kaybı yaşayarak dikkat çekti. BIST 100 endeksi, hafta içinde en düşük 7.424,04 ve en yüksek 7.868,74 puanı gördükten sonra haftayı önceki hafta kapanışına göre yüzde 2,61 düşüşle 7.513,29 puandan tamamladı.

Altın fiyatları hızla düşüyor! Son dakika güncellemesi: gram altın, çeyrek altın ve Cumhuriyet Altını bugün kaç TL?

ALTIN!

Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı yüzde 1,05 değer kaybı yaşayarak 1.649 liraya geriledi. Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise yüzde 1 düşüşle 10 bin 940 liraya geriledi. Özellikle altın fiyatlarındaki bu düşüş, küresel ekonomik görünüm ve döviz kurlarındaki dalgalanmalarla ilişkilendirildi.

Döviz kurlarında fırtına esti! 22 Temmuz 2023 Cumartesi dolar, euro ve sterlin kaç TL? Hemen buraya bakın!

DÖVİZ KURLARI!

Bu hafta ABD doları yüzde 0,18 artış kaydederek 27,0990 TL seviyesine yükseldi. Avro ise yüzde 0,65 değer kaybı yaşayarak 29,4600 TL seviyesine geriledi. Döviz kurlarındaki hareketlilik, uluslararası piyasalardaki gelişmelere ve ekonomik belirsizliklere bağlandı.

Bu hafta en çok o yatırım araçları kazandırdı! YATIRIM FONLARI!

Yatırım fonları haftalık bazda yüzde 1,36 değer kazandı. Bireysel emeklilik fonları ise yüzde 1,96 artış gösterdi. Kategorilere ayrıldığında ise en çok kazandıran yüzde 4,39 ile "Hisse Senedi Fonları" oldu. Yatırımcılar, fon performanslarına ve ekonomik göstergelere göre portföylerini yönlendirmeye çalıştılar.

Bu hafta yatırım araçlarının performansı çeşitli faktörlerin etkisi altında değişiklik gösterdi. Küresel ekonomik durum, siyasi gelişmeler, enflasyon endişeleri ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar gibi etkenler, yatırımcıların kararlarını şekillendirmeye devam etti. Yatırımcılar, gelecek haftalarda da benzer etkenleri yakından takip ederek portföy stratejilerini oluşturmaya çalışacaklar.

Emekli vatandaşlara efsanevi zam müjdesi! Emekliler hayallerine ulaşıyor mu? Son dakika!
Ekonomistlerden TCMB'ye politika faizi artırımı beklentisi! Tahminleri duyan şimdiden hazırlıklara başladı!
SON DAKİKA DEPREM: Az önce nerede, ne zaman deprem oldu? 18 Ağustos 2023 güncel depremler!
Gram altın o tarihte pır pır uçacak! Son 14 gün çağrısı acele edin! Son dakika!
Bakanlıktan müjde geldi! Hemen banka hesaplarınızı kontrol edin!
Dolarda son dakika fırtınası! Bugün dolar, euro ve sterlin fiyatları ne kadar? 18 Ağustos 2023!

Geri Dön