28 / 04 / 2024

Ekonomistlerden TCMB'ye politika faizi artırımı beklentisi! Tahminleri duyan şimdiden hazırlıklara başladı!

Ekonomistlerden TCMB'ye politika faizi artırımı beklentisi! Tahminleri duyan şimdiden hazırlıklara başladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı öncesi gerçekleşen beklenti anketi sonuçları açıklandı. Anket, 15 ekonomistin katılımıyla düzenlendi ve tüm katılımcılar politika faizinde artırım öngördü.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı öncesinde, AA Finans tarafından düzenlenen beklenti anketi sonuçları açıklandı. Anket, 15 ekonomistin katılımıyla gerçekleşti ve katılımcıların tümü politika faizinde artırım öngördü.

Anket sonuçlarına göre, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) 250 baz puan artırılarak yüzde 20,00'ye çekileceği öngörülüyor. Katılımcılar arasında medyan değeri olarak bu oran belirlendi. Önceki toplantıda gerçekleştirilen 250 baz puanlık artırım sonucu politika faizi yüzde 15,00'ten yüzde 17,50'ye yükseltilmişti.

 Ekonomistlerden TCMB ye politika faizi artırımı beklentisi! Tahminleri duyan şimdiden hazırlıklara başladı!

Ekonomistlerin politika faizi değişikliğine yönelik beklentileri arasında en düşük tahmin yüzde 18,50, en yüksek tahmin ise yüzde 20,00 olarak belirlendi. Ayrıca, yıl sonuna kadar politika faizi beklentileri yüzde 20 ile yüzde 30 arasında değişiyor. Katılımcıların yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 26,50 olarak hesaplandı.

Ankete katılan ekonomistler, yüksek enflasyon ve ekonomik belirsizliklerin TCMB'yi faiz artırımına yönlendirdiğini vurguladı. Politika faizindeki bu olası artırımın, enflasyonun kontrol altına alınması ve ekonomik istikrarın sağlanması adına atılan önemli bir adım olduğuna inanılıyor.

Bu sonuçlar, Türkiye ekonomisinin mevcut durumunu yansıtırken, TCMB'nin enflasyonla mücadelede aldığı önemli kararlardan biri olarak öne çıkıyor. Toplantı sonuçları, piyasa ve ekonomi aktörleri tarafından yakından takip edilecek ve gelecekteki ekonomik adımlar üzerinde etkili olabilecek.

Kredilerde yeni dönem! Merkez Bankası’ndan düzenleme geldi!2023 AĞUSTOS TCMB TOPLANTISI NE ZAMAN?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantı takvimi belli oldu.

Buna göre; Ağustos ayı Merkez Bankası faiz kararı 24 Ağustos 2023 Perşembe günü saat 14.00’te açıklanacak.

TCMB'nin 24 Ağustos Perşembe günü düzenleyeceği PPK toplantısı, politika faizi kararı ve diğer para politikası adımlarına yönelik daha fazla ipucu sunması bekleniyor.

SON DAKİKA DEPREM: Az önce nerede, ne zaman deprem oldu? 18 Ağustos 2023 güncel depremler!
Gram altın o tarihte pır pır uçacak! Son 14 gün çağrısı acele edin! Son dakika!
Bakanlıktan müjde geldi! Hemen banka hesaplarınızı kontrol edin!
Dolarda son dakika fırtınası! Bugün dolar, euro ve sterlin fiyatları ne kadar? 18 Ağustos 2023!
Dev banka büyük değişim için tarih verdi! Gram altını olanlar hemen buraya baksın! 12 Ağustos 2023 altın fiyatları!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön