27 / 04 / 2024

Bu kış doğalgaz kesintisi olacak mı? Türkiye'yi neler bekliyor?

Bu kış doğalgaz kesintisi olacak mı? Türkiye'yi neler bekliyor?

Avrupa'da doğal gaz fiyatları 300 euroyu aştı. Avrupa gaz kesintilerine karşı önlem üstüne önlem açıklarken Türkiye'de de en çok merak edilen şey yaklaşan kış mevsiminde doğal gaza ne kadar zam geleceği ve kesinti yaşanıp yaşanmayacağı.



Uzmanlara göre seçim atmosferine girilmesi nedeniyle doğal gazda büyük bir zam söz konusu olmayacak ancak kesinti olup olmayacağı pek çok farklı faktöre bağlı. Kışın sert geçip geçmeyeceği en önemli faktör. Bununla birlikte Türkiye'nin iki katı doğal gaz kullanan İran'ın kendi ihtiyacının artması halinde kesinti yapması kaçınılmaz.

Uzmanlar İSO'da ele aldı

Bu kış en çok merak edilen gündem maddelerinden biri Avrupa'da beklenen gaz krizinin Türkiye'de de yaşanıp yaşanmayacağı. Habertürk Yazarı Abdurrahman Yıldırım konuyu ele aldığı köşe yazısında gaz kesintisi olup olmayacağının bir takım koşullara bağlı olduğu belirterek, gaz fiyatlarının Avrupa'da 300 euroyu bulurken seçim atmosferi nedeniyle gaza büyük bir zam yapılmasının beklenmediğini aktardı. İstanbul Sanayi Odası'nda (İSO) konuyla ilgili panelin katılımcılarının görüşlerini aktaran Yıldırım, "konuşmacılara göre işler iyi gitmiyor, bu kış çok zor geçecek. Özellikle Avrupa kıtasında hem doğalgaz fiyatları çok daha yükselecek hem de enerji ikmali yeterince yapılamayacak" ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön