19 / 05 / 2024

Bu kriz büyük fırsat!

Bu kriz büyük fırsat!

2001 krizinde yaptığı yatırımlarla rakiplerini sollayan Ağaoğlu Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, bu krizde de ‘Yatırıma devam' dedi.



Ağaoğlu ‘Satış hedeflerimiz düştü ama yatırımlara devam ediyoruz' dedi.

AĞAOĞLU Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 2009 satış hedeflerinin düşmesine rağmen yatırımlarına aynı hızda devam etme kararı aldı. 2001 yılında yaptığı arsa ve konut yatırımları ile dikkati çeken ve o dönemin en çok büyüyen şirketleri arasında yer alan Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun Başkanı Ali Ağaoğlu Türkiye'nin yatırımlarını devam ettirmesi durumunda, bu krizden kárlı çıkacağını söyledi. Ağaoğlu ‘Önümüzdeki yıl, 2008'deki satışı yakalamayacağız ama yatırımlara devam ediyoruz, proje ertelemeyi kesinlikle düşünmüyoruz' dedi. Sezon açılışı nedeniyle Uludağ Ağaoğlu My Resort Otel'de açıklamalarda bulunan Ağaoğlu, ABD'de başlayan finansal krizin, 2010-2011'e kadar devam edeceği tahmininde bulundu.

5 YENİ PROJE BAŞLADI

TÜRKİYE'NİN dünyaya entegre olduğunu bu nedenle de krizden etkilenmemesinin imkansız olduğunu vurgulayan Ağaoğlu, Türkiye'nin, belli dönemlerde ekonomik krizleri sürekli yaşaması nedeniyle, bu konuda tecrübesi olan, hızlı hareket edebilen dinamik bir yapısı bulunduğunu söyledi. Ağaoğlu ‘Krizden çıkış için, başta iktidar olmak üzere, muhalefetiyle iş adamıyla herkese büyük sorumluluk düşüyor. Genç ve dinamik bir nüfusumuz var. Üretime devam edip gerekli önlemleri alırsak, Türkiye'nin bu krizden güçlenerek çıkacağını düşünüyorum' diye konuştu. 2009 yılında 5 yeni projeye daha başlamayı hedeflediklerini söyleyen Ali Ağaoğlu ‘Yeni yatırımların bir kısmı başladı, bir kısmı ise ruhsat ve proje aşamasında bulunuyor. Bodrum projesinde bazı yasal zorunluluklar nedeniyle ara verdik ama diğer projelerimize devam ediyoruz' dedi. EKONOMİ SERVİSİ

Konut alan hiç zarar etmedi

ALİ Ağaoğlu ‘Doğru yerde, doğru projeden alım yapanın kaybettiğini görmedim' dedi. Faizlerin yüzde 100 olduğu dönemde bile konut alanın kazandığını söyleyen Ağaoğlu ‘İhtiyacı olan, gücü de varsa emlak alsın' dedi.

Mevzuatı düzenlersek çok yatırım gelir


AĞAOĞLU Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, ekonomik krize rağmen güvenli yatırım limanları arayan çok büyük miktarda fon ve para bulunduğunu belirterek, Türkiye'nin de krizde yatırım için güvenli liman olduğunu söyledi. Ağaoğlu ‘IMF'nin yaklaşık bir ay önce yayımlamış olduğu rapora göre, dünyada yatırım yapılabilecek 3 ülkeden bir tanesi Türkiye... Türkiye'ye ciddi anlamda yatırım yapmak isteyen para sahipleri, büyük fonlar var ama Türkiye'de mevzuat konusunda yaşanan sıkıntılardan çok korkuyorlar. Bu tür şeyleri eğer düzenler, güven verirsek, Türkiye'ye çok ciddi miktarda yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcı bulunuyor' dedi. TOKİ'nin çalışmalarını da değerlendien Ağaoğlu ‘Devletin hiçbir ticari faaliyette olmasını istemiyorum ama özel sektörün C gelir grubuna proje üretmesi, mümkün değil. Barınma hakkı da Anayasal haktır. Bunu özel sektör yapamıyorsa devletin yapması lazım.  TOKİ  de bunu başarılı bir şekilde yapıyor, 100-200 YTL taksitle insanları ev sahibi yapıyor' dedi.

Star

Geri Dön