24 / 06 / 2024

Tebernüş Kireçci konut almak isteyenleri uyardı: İkinci elde fırsatlar var!

Tebernüş Kireçci konut almak isteyenleri uyardı: İkinci elde fırsatlar var!

TÜİK verilerine göre, Türkiye genelinde konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,8 azalırken, Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci verileri değerlendirdi ve sıfır konutların pahalı olduğunu ama ikinci elde fırsatların devam ettiğini belirtti.



Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, dün Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Türkiye genelinde konut satışlarını değerlendirdi.

Konut satışları  Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,8 azaldı ve 75 bin 569 oldu.  Konut satış sayısının en fazla olduğu şehirler sırasıyla 12 bin 406 ile İstanbul, 6 bin 272 ile  Ankara  ve 4 bin 427 ile Antalya olurken, en az olduğu iller sırasıyla 18 ile Ardahan, 35 ile Hakkari ve 49 ile Tunceli şeklinde açıklandı.

Vatandaşlar, konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşması ile konut sahibi olmakta zorlanırken, konut fiyatlarının ne olacağını merak ediyor. Ev almak için doğru zaman olup olmadığını merak edenler için Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabından konut satışlarındaki rakamları değerlendirdi ve sıfır konutların pahalı olduğunu ama ikinci elde fırsatların devam ettiğini açıkladı. İşte Kireçci'nin o açıklaması ve gelen yorumlar...

Tebernüş Kireçci @TebernKireci1

- Türkiye genelinde konut satış sayısı, nisanda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,8 azalarak 75 bin 569 oldu.

- Konut Fiyat Endeksi (KFE), Mart 2024’te aylık yüzde 1,2 ve yıllık yüzde 52 arttı.

Yorumu: ???

Kaynak: Emlakkulisi.com

Tebernüş Kireçci: Konut fiyatları ile diğer yatırım araçları arasında ilişki vardır!

Ev sahibi - kiracı kavgasında haksız ve suçlu olan kim?

Geri Dön