18 / 05 / 2024

Bu meslekleri yapanlar yaşadı! Bakanlık yüzde 150 artışla karşılıksız 250 bin lira hibe verecek! Resmen açıklandı!  

Bu meslekleri yapanlar yaşadı! Bakanlık yüzde 150 artışla karşılıksız 250 bin lira hibe verecek! Resmen açıklandı!  

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Uzman Eller Projesi kapsamında belirlenen şartlara göre 250 bin lira hibe desteği sağlanacak. İşte detaylar...



UZMAN ELLER PROJESİ HİBE DESTEĞİNDE YENİ GELİŞMELER

Uzmanı Eller projesi hibe desteğinde yeni gelişmeler yaşanıyor. Konuya ilişkin Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından yapılan duyuruda kırsal alanda yaşayan ve burada yaşamını devam ettireceğine ilişkin taahhüt veren kişilere hibe desteği verileceği açıklandı. Tarım, gıda, su ürünleri ve orman alanları ile ilgili mezuniyeti bulunan gençler için bu hibe tutar 250 bin lira olarak açıklandı. Bunun yanında tarım ve hayvancılık bölümlerinde lise mezunu olan gençler için de bu projeden yararlanmak mümkün olacak.

Bu meslekleri yapanlar yaşadı! Bakanlık yüzde 150 artışla karşılıksız 250 bin lira hibe verecek! Resmen açıklandı!  

UZMAN ELLER PROJESİ HİBE DESTEĞİNİN AMAÇLARI

Uzman Eller Projesine ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı resmi internet sitesinde gerekli açıklama yapıldı. Bu sayede bu proje dahilinde verilen hibe desteği için kırsal alanda yaşamayı taahhüt eden ve halihazırda bu bölgelerde yaşayan hayvancılık, tarım gıda, su ürünleri ve ormancılık alanları kapsamında eğitimlerini sürdüren üniversitelerde 4 senelik fakülte veya 2 senelik meslek yüksek okulu mezunu olan gençlere gerekli olan destek sağlanacak. Bu sayede genç nüfusun istihdamına gerekli katkının sağlanması ve yukarıda bahsedilen tarımsal alanlarda girişimciliği destekleyerek geliştirmek ve teşvik etmek için bu hibe verilecek. Böylece tarımsal üretimin kalitesine ve miktarını beraber arttırarak daha verimli duruma getirme amacı güdülüyor.

250 BİN LİRA HİBE DESTEĞİ

14 Ocak 2023 tarihli ve 32073 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Karar değişikliği ile Uzman Eller Projeseinde hibe desteği 250 bin lira seviyesine çıkarıldı. Bu çerçevede, 2023 yılında söz konusu şartları yerine getiren kişilere 250 bin lira hibe desteği sağlanacak.

Yapı Kredi’den dudak uçuklatacak kampanya! Hesap açana anında 20 bin TL hediye!

Primi ödenmeyen çalışanlara müjdeli haber! Başlarına talih kuşu kondu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön