25 / 07 / 2024

Bu rakam şok edecek! İşte halka arzdan şirketlerin kasasına giren para!

Bu rakam şok edecek! İşte halka arzdan şirketlerin kasasına giren para!

Geçtiğimiz sene rekorlarla tarihe geçen ve yatırımcıya en fazla kazandıran Borsa İstanbul’da halka arz olan 40 şirketin kasasına giren para miktarı belli oldu.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Böylece şirketlerin nakit akışında da zorlanmayacağını vurgulayan Çetin, “Bu gelirle yatırımlar finanse edilerek; üretim, istidam ve ihracata da ciddi ivme sağlanmakta. Türkiye olarak bu süreçten kazançlı çıkıyoruz. Bu anlamda reel sektör şirketlerimize, gerekli şartları sağlamaları halinde her zaman halka arz olmalarını öneriyoruz” ifadelerini kullandı.

Çetin ayrıca, halka arz olan şirketlerin borsada bir değerinin de oluştuğuna dikkat çekerek, “Bu değer, bütün çevreler için bir referans, ölçü ve gerçekliği ifade ediyor” diye konuştu.

Bu rakam şok edecek! İşte halka arzdan şirketlerin kasasına giren para!

“TÜRK YATIRIMCISI BORSAYI KEŞFETTİ”

"Türk yatırımcısının borsayı bir yatırım aracı olarak keşfettiğinin altını çizen Çetin, bu yıl da borsa için pozitif olmakla birlikte zaman zaman yaşanabilecek kâr realizasyonlarında panik yapılmaması, bunların bir fırsat olarak değerlendirilmesi ve daha orta-uzun vadeye odaklanılması gerektiğini söyledi.

Çetin borsanın artık kendi dinamiğini yakaladığını ve hem şirketler hem de bireysel yatırımcılar için önemli bir alternatif olarak önde kalmaya devam edeceğini düşündüklerini vurguladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön