21 / 05 / 2024

Bu rakam şok edecek! İşte halka arzdan şirketlerin kasasına giren para!

Bu rakam şok edecek! İşte halka arzdan şirketlerin kasasına giren para!

Geçtiğimiz sene rekorlarla tarihe geçen ve yatırımcıya en fazla kazandıran Borsa İstanbul’da halka arz olan 40 şirketin kasasına giren para miktarı belli oldu.



2022 senesinde Borsa İstanbul’a kote olan 40 şirketin kasasına toplamda 19 milyar 272 milyon TL para girdiği bildirildi.

Borsa İstanbul’da 2022 senesi içerisinde halka arz olan şirketlerin kasasına giren para miktarı açıklandı. Buna göre geçtiğimiz sene borsaya adım atan 40 şirketin kasasına toplamda 19 milyar 272 milyon TL para girdi.

Bu rakam şok edecek! İşte halka arzdan şirketlerin kasasına giren para!

Bu dönemde Yaklaşık 3,5 milyar TL’lik arz büyüklüğü ile “Ahlatcı Doğalgaz Dağıtım” ilk sırada yer alırken, “Kocaer Çelik”, 1 milyar 542 milyar TL ile ikinci oldu. Bu iki şirketi sırasıyla Kimteks Poliüretan, Investco Holding ve Yayla Agro Gıda şirketleri takip etti.

Konuyla ilgili yorum yapan ALB Yatırım Menkul Değerler Genel Müdürü İbrahim Çetin, halka arzların sürekli artan bir ivme ile 2023’te de devam etmesini öngördüklerini söyledi.

Borsaya açılmayı tercih eden şirketlerin, kredi kullanma gibi maliyetli süreçler içeren yöntemlere göre çok daha kolay bir nakit kaynağa kavuşabildiğini hatırlatan Çetin, bu finansal kaynağın, diğer borçlanma yöntemlerinden farklı olarak anapara ve faiz gibi geri ödeme yükümlülüğü olmayan bir kaynak olduğuna dikkat çekti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön