16 / 05 / 2024

Bu sıfır otomobil modelinde artık ÖTV derdi yok! Çok düşük fiyatlarla otomobil sahibi olun!

Bu sıfır otomobil modelinde artık ÖTV derdi yok! Çok düşük fiyatlarla otomobil sahibi olun!

Otomobil alacak vatandaşlara müjde. O sıfır otomobil modelinde ÖTV kalktı. İşte detaylar!



Devlet tarafından kişilere sağlanan ÖTV muafiyeti ile birlikte pek çok araç ÖTV'siz olarak satın alınabilir. ÖTV'siz araç alabilmek için devlet tarafından belirlenmiş olan önemli kriterler vardır. Otomobilde ÖTV muafiyetinden yararlanılması için engelli olmanız gerekiyor. Engelli vatandaşlara devlet tarafından önemli fırsatlar sunulurken sıfır otomobillerde ÖTV ödenmeden araç sahibi de olma hakkı vardır.

YENİ HYUNDAİ İ10 MODELİ ÖTV'SİZ ALIN!

ÖTV muafiyet sınırı 2023 yılında 1 milyon 4 bin TL'ye kadar yükseltilmişti. Araç fiyatı bu sınırı geçilmemesi halinde araç fiyatından ÖTV indirimi yapılmaktadır. Vatandaşlar çıkan fiyattan bayilerde eğer araç bulunuyor ise araba sahibi olunabilir.

MAYIS 2023 HYUNDAİ i10 ÖTV MUAFİYETLİ FİYAT LİSTESİ!

- Hyundai i10 model, 1.0 MPI Benzinli 67 Beygir Jump Manuel 278.051 TL olduğu belirtildi.

- Hyundai i10 model, 1.0 MPI Benzinli 67 Beygir Jump Otomatik 286.331 TL olduğu belirtildi.

- Hyundai i10 model, 1.2 MPI Benzinli 84 Beygir Style Otomatik 291.641 TL olduğu belirtildi.

- Hyundai i10 model, 1.2 MPI Benzinli 84 Beygir Elite Çift Renk Otomatik 305.990 TL olduğu belirtildi.

ÖTV MUAFİYETİ NE ANLAMA GELİYOR? ÖTV MUAFİYET ŞARTLARI NELERDİR?

Engelli vatandaşların ÖTV muafiyeti hakkını belirleyen en önemli noktalardan, Engelli Sağlık Kurulu raporunda belirtilen engel oranıdır. ÖTV muafiyetinde engel oranına bakılmaktadır.

2018 yılında yürürlüğe girme yeni yasaya göre engel oranı yüzde 90 ve üzeri olan vatandaşlar, ÖTV'den muaf olarak bir otomobil sahibi olunabilir.

BAKAN NEBATİ’DEN AÇIKLAMA!

Hazine ve Maliye Bakanı olan Dr. Nureddin Nebati, “Faiz arttırılması söz konusu değil, bu konu çok net değil” şeklinde konuştu. Bakan Nureddin Nebati döviz kuru ile ilgili olarak ise, “Seçim sonrası döviz kurlarında oluşan dengesizlik toparlanacak. Piyasa kendi kendine rayına oturacak” İfadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön