28 / 04 / 2024

Sıfır otomobil piyasasında ''araç yok '' diyen bayilerin etekleri tutuştu! Kampanya üstüne kampanya başlattılar

Sıfır otomobil piyasasında ''araç yok '' diyen bayilerin etekleri tutuştu! Kampanya üstüne kampanya başlattılar

Hükümetin fahiş artan otomobil piyasasına yönelik yaptığı yaptırımlar sonucunda işler değişti. Sıfır otomobil satan bayiler aylar öncesinde ''araç yok'' diyerek müşterileri geri çeviriyordu. Şimdi ise kampanya üstüne kampanya başlatan bayiler otomobil satışlarına hızla devam ediyor.



Hükümetin yaptığı denetimler, yeni yaptırımlar otomobil piyasasında rüzgarı tersine çevirdi. Aylar öncesinde otomobil bulunamayan bayiler şimdi kampanya üstüne kampanya yaparak müşterilere dönüş yapmaya başladı.

'ARAŞ YOK' DİYEN BAYİLERİN ETEKLERİ TUTUŞTU!

Bayiler, 6 ay öncesine kadar "Araç yok 3 ay bekleyin" diyerek müşterileri geri çeviriyordu. Şimdi ise araba almak isteyenlere maksimum üç saat içinde dönüş yapan abyilerin etekleri  tutuştu.

Araba almak isteyen binlerce kişiye bayilerden "Talep çok sıraya girin", "Sıraya girmek için ek ücret ödeyin",gibi işini fırsatçılığa çeviren galeri ve bayiler, şimdi arka arkaya yaptıkları yeni kampanyalar ile müşterilere dönüş yapmaya başladı.

Sıfır otomobil piyasasında araç yok diyen bayilerin etekleri tutuştu! Kampanya üstüne kampanya başlattılar
BAYİLER İNDİRİM SÜÜTNE İNDİRİM YAPIYOR

Bir çok bay sıfıra raba fiyatlarında indirim yaptı. Bazı bayiler ise  50 ila 100 bin TL arasında takas desteği sunarken kimi de araç fiyatının yüzde 10'una kadar 12 ay 0.99 faizle kredi desteği sunuyor.

Otomobil piyasasında liste fiyatının yüzde 10-20 üzerinde yapılan balon satışlar sona ererken, bazı modellerde ise liste fiyatına yüzde 5-10 indirim dahi yapılmaya başlandı.

Sıfır otomobil piyasasında araç yok diyen bayilerin etekleri tutuştu! Kampanya üstüne kampanya başlattılar

FIRSATÇILARIN ÖNÜNE GEÇİLDİ

 Ticaret Bakanlığı'nın yaptığı denetimler fırsatçıların önüne geçti. Yapılan denetimler ve yeni yaptırımlar fırsatçılara büyük darbe yaptı.

Ticaret Bakanlığı tarafından 6 ay 6 bin km yönetmeliğini 1 Ocak 2024 tarihine kadar uzattığını ve yönetmelik kapsamında yapılacak denetimlere bireysel kullanıcıların da dahil edildiğini açıklamıştı.

Sektör temsilcileri, bu tedbirin etkisinin çok büyük olduğunu belirterek,  bu tedbirler sayesinde birlikte otomobil al-sat yapanlar, yani işi ticarete dökerek fiyatı artıran kişilerin geri çekilmesini sağladı.

Böylece gerçekten ihtiyaç amaçlı otomobil almak isteyenler arabaya daha kolay ulaşmaya başladı.

Otomobil piyasasında daralma bekleniyor! Vatandaşın araba alabilmesi için bu iki şarttan birinin olması gerekiyor!

İkinci el ve sıfır konut ve araç satışı yapacaklar dikkat! İlan sitelerine sil baştan düzenleme! 1 Kasım’da başlıyor!

.


Geri Dön