03 / 05 / 2024

Otomobil piyasasında daralma bekleniyor! Vatandaşın araba alabilmesi için bu iki şarttan birinin olması gerekiyor!

Otomobil piyasasında daralma bekleniyor! Vatandaşın araba alabilmesi için bu iki şarttan birinin olması gerekiyor!

Son dönemlerde sıfır otomobil satışları rekor kırdı. Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci, ekim ayından sonra sektörde daralma beklediğini açıklayarak vatandaşın araba alabilmesi için iki şarttan birinin olması gerektiğini söyledi. İşte o şartlar...



Otomobil fiyatları gündemden düşmüyüyor. İkinci el araba satışlarında durgunluk görülürken vatandaşlar sıfır otomobil almaya başladı.  Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci, ekim ayından sonra  otomotiv piyasasında daralma beklediğini açıkladı.

EYLÜL'DEN SONRA DURGUNLUK BAŞLAYACAK!

Otomotiv sektörünü yakından takip eden gazeteci Emre Özpeynirci, otomotiv piyasası ile ilgili görüşlerini sosyal medya hesabından paylaştı. Emre Özpeynirci, eylül ayında otomotiv sektöründe satışlarda yine rekor görüleceğini ancak daha sonra piyasanın düşeceğini açıkladı.

ARABA ALABİLMEK İÇİN İKİ SEÇENEKTEN BİRİNİN OLMASI ŞART!

Emre Özpeynirci, araç piyasasındaki düşüşle ilgili şu ifadeleri kullandı "Ya Avrupa'da satışlar düşüp, üreticiler Türkiye'ye destek çıkacak, ya da matrahlar güncellenecek" diyerek, iki seçenekten biri olmadığı takdirde vatandaşların araç almasının şansı kalmadığını belirtti.

Otomobil piyasasında daralma bekleniyor! Vatandaşın araba alabilmesi için bu iki şarttan birinin olması gerekiyor!

ARABA FİYATLARI DÜŞER Mİ?

Vatandaşların en çok merak ettiği sorulardan biri ''araba fiyatları düşer mi?'' sorusu. Konu ile ilgili Emre Özpeynirci şu ifadeleri kullandı: "Eylülde yine rekor geliyor ama ya sonrası... 110 bin adetleri aşan nisan-temmuz dönemine göre tempo düşmüş olsa da eylül ayında pazar her şeye rağmen +-95 bin adet civarı kapanacak görünüyor.'' dedi.

Otomobil satışları ile ilgili olarak Özpeynirci Eylül başındaki 95-100 bin adet arasındaki ilk öngörülerin biraz altında olsa da 90.619 adedin üstünde çıkacak her sonuç yeni eylül rekorununn kırılması demek olduğunu açıkladı.

Özpeynirci ''Rekor kırılır, kırılmaz orası çok önemli değil. Önemli olan bundan sonra ne olacağı?'' diyerek şuanki otomobil piyasasını değerlendirdi;

1) Pazarda hız kesildi,
2) Al-satçılar gitti,
3) Filoculara kredi yolu kapandı,
4) Normal vatandaş ya fiyata ulaşamıyor, ya da kredi bulamıyor.

Özpeynirci, önümüzdeki döneme ilişkin tek çıkar yol kaldığının  ya Avrupa'da satışlar düşecek üreticiler Türkiye'ye destek çıkacak, ya da matrahlar güncellenecek dedi. 

Özpeynirci, bu ikisinden biri olmadığı takdirde vatandaşın otomobil alma şansının olmadığını söyledi.

İkinci el otomobil piyasasında köpük söndü! Araba almak isteyenlere indirim üstüne indirim fırsatı sunuluyor!

Geri Dön