27 / 04 / 2024

Otomobil piyasasında dengeler değişti! Araba almak isteyenler müjde! Bayilerden indirim teklifleri yağıyor

Otomobil piyasasında dengeler değişti! Araba almak isteyenler müjde! Bayilerden indirim teklifleri yağıyor

Ticaret Bakanlığı'nın attığı adımlar ve kredi faizlerindeki yükselişler otomobil piyasasında dengeleri değiştirdi.  Bayiler araba almak isteyenlere indirim teklifleri sunmaya başladı.



Son iki yılda fahiş fiyatlara yükselenen otomobil fiyatları, yeni yatırım aracı haline gelirken araba almka isteyenleri de zor durumda bırakıyordu. Bakanlık bu fahiş fiyatların önüne geçebilmek içn 6+6 sistemini devreye soktu. Bu sistemle birlikte al-satçıların önüne geçilirken fiyatlar normale dönmeye başladı.

OTOMOBİL PİYASASINDA DENGELER DEĞİŞTİ1

Miliiyet Gazetesi'nde yer alan habere göre İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, otomobil piyasasında fiyat artışlarının durduğunu açıkladı.

 Bununla birlikte kredilerdeki yükseliş sebebiyle kredi yoluyla araç sahibi olmanın da ciddi bir şekilde düştüğünü söyleyen Ertemel, satışlarda azalma olduğu için bayilerin müşterilerine indirimli fiyatlar teklif ettiğini açıkladı.

Otomobil piyasasında dengeler değişti! Araba almak isteyenler müjde! Bayilerden indirim teklifleri yağıyor

BAYİLERDEN İNDİRİM TEKLİFLERİ YAĞIYOR!

Ertemel, kredi faizlerine değinerek ''"Ülkemizin genel ekonomi politikaları doğrultusunda değişen faiz oranları ve temmuz ayında yeniden düzenleme yapılan bankaların taşıt kredilerindeki büyüme sınırı gibi faktörlerle tüketiciler krediye erişemezken, bulunan kredilerin faiz oranları geçmişe göre yüksek seviyelerde.'' dedi

Bundan dolayı krediye erişimde güçlükler olduğunu belirten Ertemel, bulunan kredilerdeki yüksek ödemeler krediye olan talebi de düşürdüğünü de söyledi. 

Otomobilde fiyat artışlarının kesildiğine dikakt çeken Ertemel,  İçinde bulunduğumuz bu dönemde pek çok bayi müşterilerine liste fiyatının da altında indirimli fiyatlı tekliflerde bulunduğunu belirtti.

Ertemel, ayrıca bütün markalarda takas desteği veya uygun oranlı finansman gibi kampanyalar düzenlendiğini de belirtti.  Öte yandan sıfır araçta yaşanan bollaşma ve cazip teklifler neticesinde ikinci el otomobilde de fiyatlarda gerileme söz konusu.

Fiyat düşüşlerinin olduğu ve kampanyaların düzenlendiği bu dönemde otomobil almayı düşünen vatandaşlara seslenen Ertemel, '' İhtiyaç ve bütçelerine göre bu süreçteki fırsatları değerlendirerek gerek sıfır gerekse ikinci el otomobil alabilirler.” dedi. 

Türkiye'nin en çok satan 20 SUV modeli belli oldu! İşte en çok tercih edilen otomobil markaları...

İkinci el araçlarda fiyatlar gerileyecek mi? Otomotiv yatırım aracı olmaktan çıktı mı?

Geri Dön