21 / 05 / 2024

Bu uygulama Google’ın tahtını sarsıyor! “ChatGPT” ile tanışın!

Bu uygulama Google’ın tahtını sarsıyor! “ChatGPT” ile tanışın!

Yapay zeka kullanılan çok yönlü uygulama “ChatGPT” Google’a rakip olmaya hazırlanıyor. Sohbet etmek, çeviri yapmak, problem çözmek gibi ilgi çekici özellikleri olan ChatGPT, nasıl bir uygulama? Başka neler yapıyor? 



CHATGPT NASIL BİR UYGULAMA?

Habertürk’ün haberine göre, teknoloji alanında en ilgi çekici ve yoğun çalışmaların yapıldığı konulardan biri yapay zeka modeli ve kullanım alanları. 

Yapay zeka kullanılarak üretilen ChatGPT, CEO Sam Altman ve Peter Thiel gibi isimler tarafından 30 Kasım 2022’de beta sürümü yayınlanarak nihayet kamuoyuyla buluşmuştu.

Bu uygulama Google’ın tahtını sarsıyor! “ChatGPT” ile tanışın!

Milyonlarca kullanıcının ilgisini çekecek özellikleriyle bu yapay zeka uygulaması, temelde sohbet tabanlı olarak işlev görüyor.

EN DOĞRU CEVAP ONDA!

Temel amacı kullanıcı tarafından sorulan soruya gerçek zamanlı bir şekilde yanıt oluşturabilmek olan ChatGPT,  yöneltilen sorulara en doğru şekilde cevap vermek için programlanırken, yanıtlarını kitaplar, makaleler ve web sitelerini de tarayarak en doğru haliyle yanıtlıyor.

Uygulamanın Türkiye’den kullanıcıları mutlu edecek özelliği ise Türkçe dil desteği de bulunması…

Bu uygulama Google’ın tahtını sarsıyor! “ChatGPT” ile tanışın!

Chat GPT ile uzun sohbetler yaptıkça, robotun neler yapabileceğini ve hangi seviyeye çıkabileceğini gözlemleme imkanı oluyor. Kendisine sorulan sorulara tıpkı bir insan gibi cevap verebilen yapay zeka robotu ChatGPT, Türkçeyi de oldukça düzgün bir şekilde konuşuyor.

ÖĞRENCİLERİ TEMBELLİĞE İTER Mİ?

Chat GPT ile yapılabilen bir yığın şey arasında özgün şiirler yazmak, zorlu bir matematik problemini çözmek ya da arayıp da bir türlü bulamadığınız bir kaynağı onun sayesinde kolaylıkla bulabilmek de geliyor.  

Bire bir çeviri yapabilme özelliği de olan uygulamayla ilgili, bazı çocuklar ödevlerini Chat GPT'ye yaptırdığı için okullarda problem yaşandığı da gelen haberler arasında.  Uygulamanın bir özelliği de yazılımcılara hitap etmesi olurken, uygulama ile program geliştirip kodlama yapma imkanı da bulunuyor.

Akaryakıt alacaksanız bunu mutlaka okuyun! 60 TL para iadesi var!

İlk emekli maaşınız yattı mı? kaç TL maaş alacaksınız? İşte emekli maaşı sorgulama adımları!

Denizbank’a gelen emekliye anında 5.000 TL!

Kampanyayı duyan şaşkınlık geçiriyor! Faizsiz 10 bin TL kredi veriyor!

Emekliye o bankadan 7 bin TL! Geri ödemesi aylık 213 TL!


Geri Dön