02 / 05 / 2024

Bu uzantıları bilgisayarınıza eklediyseniz hemen kaldırın! Tehlike saçıyor!

Bu uzantıları bilgisayarınıza eklediyseniz hemen kaldırın! Tehlike saçıyor!

Google Chrome kullanıcılarına önemli bir uyarı geldi. Bir güvenlik araştırmacısının yaptığı araştırma, 18 yeni zararlı Chrome eklentisini ortaya çıkardı.



Google Chrome uzantıları genellikle kullanıcılara çeşitli kolaylıklar sağlarken, bazıları kötü amaçlı olup bilgisayara zarar verebiliyor. Bu tür uzantılar, genellikle kendilerini gizleyerek, izniniz olmadan bile tarayıcı geçmişinize erişebilir, hatta sizi yanıltıcı bir web sitesine yönlendirebilir. Geçtiğimiz günlerde, bir bağımsız siber güvenlik araştırmacısı, 18 yeni zararlı Chrome eklentisini açığa çıkardı. İşte o bilgisayara zarar veren Google Chrome eklentilerinin detayları haberimizde…

Zararlı Google Chrome eklentilerinin hemen kaldırılması gerekiyor

Google Chrome kullanıcıları, dikkat! Wladimir Palant adlı bağımsız bir Siber Güvenlik Araştırmacısı'nın paylaştığı bilgilere göre, belirli zararlı Chrome uzantıları acilen kaldırılmalıdır. Bu eklentiler, truva atı gibi hareket ediyor ve web sayfalarına JavaScript kodları enjekte ediyorlar.

Bu kodlar sayesinde, kullanıcıları sahte web sitelerine yönlendirebiliyorlar. Ayrıca, yazdığınız her şeyi, harfi harfine kaydedebiliyorlar. Palant'a göre, bu zararlı eklentiler, bu sayede daha da tehlikeli eylemlerde bulunabilirler. Siber Güvenlik Uzmanı'nın paylaştığı bu önemli listede, milyonlarca kullanıcı tarafından tercih edilen bazı eklentiler yer alıyor. Bu zararlı uzantılar arasında PDF Toolbox, Crystal Ad Block, Easy Undo Closed Tabs ve Base Image Downloader yer almaktadır.

Bu durum, sizin kişisel ve özel bilgilerinizin yanı sıra, bilgisayarınızın genel güvenliği için de büyük bir tehdit oluşturuyor. Bu yüzden, bu zararlı Chrome eklentilerini hemen kaldırmanız gerekmekte. Bilgisayarınızın ve kişisel verilerinizin güvenliği için bu önlemi almanız büyük önem taşıyor.


    Geri Dön