Ekonomi

Bu yardım memurlara özel! Ayda 985,76 TL ödeme yapılacak: Alabilecek kişiler açıklandı!

Devlet bu yıl içinde birçok destek ödemesi yaptı ve ödemeler hala devem ediyor. Bu destek ödemelerinin içinde memura da devlet destek ödemesi olduğunu biliyor muydunuz? İşte haberin detayları…

Devlet tarafından yapılan destek ödemeleri arasında memuru aile yardımı da yer almaktadır...


MEMURA AİLE YARDIMI GELDİ! AİLE YARDIMINI ALMAYANLAR DİKKAT

Bu konuya dair yapılan açıklamalar ile memurlara ne kadar aile yardımı ödeneceği belirlenmiştir. Enflasyon oranının belirlenmesi ve yeni yıl için memur maaşına zam yapılmasının ardından 2023 yılı memur aile yardım ödemesine karar verildi.

2023 İÇİN MEMUR AİLE YARDIMI NE KADAR OLDU

2023 yılı için memur aile yardımı belirlendi. Yapılacak olan yardımlar:

Çalışmayan eş için 985,76 Türk Lirası

0-6 yaş arası çocuklar için 216,84 Türk Lirası

6 yaş üstü olan çocuklar için 108,42 Türk Lirası

0-6 yaş arası olan engelli çocuklar için 325,26 Türk Lirası

6 yaş üstü olan engelli çocuklar için 162,63 Türk Lirası

MEMUR AİLE YARDIMI KİMLER ALABİLİR?

Ayrıca memur aile desteğinden kimlerin yararlanabileceğine karar verildi. Belirtilen şartlarda çalışmayan ve emekli maaşı almaya hak kazanamayan eşler için ömür boyu yardım sağlanmaktadır. 25 yaşına kadar erkek çocuklara eğitim alıp almadıklarına bakılmaksızın ödeme yapılır. Kızlara çalışmadıkları ve evlenmedikleri sürece yaş sınırı olmaksızın ömür boyu ödenir. Memurun eşi çalışmıyorsa veya sosyal güvenlik kurumundan aylık almıyorsa ödeme yapılır. Bu durumda memur olan kişinin gerekli başvuruyu yapması gerekir. Böylece memur aile ödeneği ödenmeye başlanacak. Bu şartlar değişirse, ödemeler duracaktır.

2023 MEMUR AİLE YARDIM BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

2023 Memur aile yardımına e-devlet üzerinden başvurun. Bunun için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama alanından kamu personeli aile bildirimi yazılması gerekmektedir. Bu arama sonuçları sayfasında kamu personeli aile bilgileri bildirimi Sistemi seçeneğine tıklandıktan sonra "Başvur" butonuna tıklanır. Bu, aile yardımı ve aile durumu ekranı açılacaktır. Memurlar aile durum bildirimlerini bu sayfadan yapabilirler. Değişiklik varsa, Yeni Oluştur bildirim kutusunu tıklayın, ardından devam etmek için Mernis'ten getir sekmesini tıklayın ve sayfayı ilerletin. Böylece bu ekranda aileniz için Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü'nün dosyalarındaki tüm bilgileri arayabilirsiniz. Kendiniz, eşiniz ve çocuklarınız için bu bilgilendirme sürecini nasıl tamamlayacağınız aşağıda açıklanmıştır. Gerekli formaliteler tamamlandıktan sonra onay süreci kısa sürede tamamlanacaktır. Bu otomatik olarak kamu hizmeti aile ödeneği ödemesini başlatacaktır.

2023 MEMUR AİLE YARDIMI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

İşte 2023 Devlet Memuru Aile Yardımı hakkında bilmeniz gereken bazı detaylar. Çalışmayan eşler için sağlanan yardımlar, işe başladıklarında sona erer. Memur bu durumu kurumlarına bildirmek zorundadır. Yardımı durdurmak için e-Devlet üzerinden aynı işlemi tekrarlamanız ve bu süreyi ayarlamanız gerekmektedir. Aksi halde bu durum tespit edildiğinde bu miktar geriye dönük olarak açığa alma tarihinden itibaren memurun maaşından kesilir ve bir sonraki bordroda ödenir. Bu nedenle eşin çalışma saatleri içinde yapılan fazla ödemeler iade edilecektir.

Çalışması sebebiyle memur aile desteği sona eren memurun eşi yeniden çalışmayı bırakırsa ve sosyal yardım alamıyorsa, yeniden başvurma hakkı vardır. Yine e-devlet ve başvuru formları üzerinden aynı adımların tekrarlanması gerekmektedir. Bu aynı zamanda çocuklar için de geçerlidir. Ayrıca, hak sahibi olsa dahi ödemeyi yapabilmek için gerekli raporları yapması ve işlemi kendisinin tamamlaması gerektiğini unutmamak gerekir. Memur geriye dönük aile yardımı başvuru anından itibaren uygulanacağından başvuru olmaması durumunda uygulanmayacaktır.