17 / 05 / 2024

Bu yılın yatırım aracı! Gram altın fiyatlarını belirleyen ayrıntı! 2023 için açıklamalar peş peşe geldi!

Bu yılın yatırım aracı! Gram altın fiyatlarını belirleyen ayrıntı! 2023 için açıklamalar peş peşe geldi!

Ons altındaki yükseliş sürerken, yurt içinde gram altın fiyatları rekora koşuyor. Bu esnada da yatırımcılar 'Altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi' sorusuna yanıt arıyor. İşte detaylar!



Uzmanlar yılın ikinci yarısına dikkat çekti. Tüm bunların yanı sıra 18 Ocak Perşembe günü gram, çeyrek, 22 ayar bilezik altın fiyatları da araştırılıyor. Ons altın 1900 dolar seviyelerindeyken, gram altın fiyatları gördüğü rekor seviyenin altına çekildi. Altının gram fiyatı bu sabah yüzde 1'e yakın değer kaybederek 1.146 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın 1.874 TL, yarım altın 3.748 TL, Cumhuriyet altını 7.925 TL ve 22 ayar bilezik gram fiyatı ise 1.127 TL'den satılmaktadır.

YILIN İKİNCİ YARISI İÇİN UYARI GELDİ!

2023 yılına girilmesiyle beraber ons tarafında yaşanan yükseliş yurt içinde gram altın fiyatlarına rekor kırıldı. Bu gelişme sonrasında Emtia Piyasaları Uzmanı Zafer Ergezen, ons altının bu yılın en iyi varlıklardan bir tanesi olduğuna değinerek, “Ama iyi fiyattan almak para kazandırır. Yatırımcıların alım seviyelerini iyi takip etmeleri gerekiyor. Ons altında gerçek bir yükseliş trendini bilhassa faiz indirimlerinin ne zaman olacağına dair tartışmanın başladığı yılın ikinci yarısında göreceğiz” dedi.

ALTINDA YÜKSELİŞ SÜRECEK Mİ YOKSA DÜŞÜŞ MÜ YAŞANACAK?

Ekonomi Gazetesi'nden Burcu Göksüzoğlu'nun haberine göre, 2023 yılının altın için 2022'ye göre daha iyi olabileceğini söyleyerek Ergezen şu şekilde konuştu; "2022 yılı içinde merkez bankalarının faiz artırım politikaları nedeniyle ons altında satış baskılı bir süreç yaşamıştık. Rusya- Ukrayna Savaşı’ndan sonra bir ara tekrar zirve seviyelerine çıkan altın sonrasında bu faiz artırımları ile beraber sürekli düşen trend içerisindeydi. Ekim ayına geldiğimiz zaman ise artık merkez bankalarının politikaları değişmeye başladı, değişim sinyalleri geliyor. Özellikle Fed’in faiz artırım hızının yavaşlatacağı beklentisi, 2023 yılında faiz artırımlarının duracağı beklentisi ons altında aşağı yönlü pozisyon alan yatırımcıların pozisyonlarının hızlı bir şekilde kapatmasına neden oldu. Burada ciddi bir yükseliş gördük. 1620’den 1800’e kadar çok sert bir şekilde geldi. Sonrasında ise 2023’ün 2022’den altın için daha iyi olacağı düşüncesi, hem fonların ilgisini çekti hem de yatırımcıların altında pozisyon açmasına yol açtı. Bu da 1800’lerden 1900’lara doğru hızlı bir yükselişi beraberinde getirdi."

Sözleşmeli personelin kadro bekleyişinde kritik detay! 28 Kasım’dan önce işe başlayanlar…

Damacana suyuna veda vakti! Yüzde 160 zam duyanları hayrete düşürdü!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön