07 / 05 / 2024

Buca Metrosu'nda çalışmalar tam gaz! Buca Metrosu ne zaman açılacak? 

Buca Metrosu'nda çalışmalar tam gaz! Buca Metrosu ne zaman açılacak? 

İzmir tarihinin en büyük yatırımı Buca Metrosu’nda Üçyol - Şirinyer bağlantısını sağlayacak tünel kazısı General Asım Gündüz İstasyonu'nda başlatılıyor. İşte Buca Metrosu'ndaki son durum tüm detaylarıyla...



Buca Metrosu'nun startını verdiklerine dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Dairesi Başkanı Mehmet Oğuz Ergenekon, "Bu istasyon bölgesinden Buca yönüne kazılarımız devam edecek. Şu an üç tünel açma makinemiz İzmir’e ulaşmış durumda. Bakımları yapılıyor. Makinelerimiz kazıya başlayacak" dedi ve Buca yönünden de kazı çalışmalarının başlayacağona, yaklaşık 4, 4.5 senede de Bucalılara metroyu kullandırmayı hedeflediklerine dikkat çekti.

Buca Metrosu nda çalışmalar tam gaz! Buca Metrosu ne zaman açılacak?  

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin resmi sitesinde yer alan habere göre; "Konak Zafertepe Mahallesi Muhtarı Nuran Dursun da, “Metronun aktarma istasyonu bizim mahallemizden başladığı için mutluyuz. Ağaçlarımızda bir sıkıntı olmayacak. Ağaçlar metro çalışması bittikten sonra parkımıza geri getirilecek. Buca Metrosu mahallemize değer katacak ve ulaşım sorunumuzu çözecek" açıklamasında bulunarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e teşekkürlerini iletti. 

Buca Metrosu nda çalışmalar tam gaz! Buca Metrosu ne zaman açılacak?  

Buca Metrosu’nun tünel ve istasyonların yapım işi 3 milyar 921 milyon 498 bin Türk Lirası tutarındaki sözleşme tutarıylatamamlanacak ve hatta çalışacak trenlerle 765 milyon Euro’luk bir maliyet oluşacak. 

Buca Metrosu hizmete alındığında Buca ile Üçyol arasında ulaşım kolay hale gelecek. Metro, Zafertepe, Bozyaka, General Asım Gündüz, Şirinyer, Buca Belediyesi, Kasaplar, Hasanağa Bahçesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Koop ve Çamlıkule istasyonlarından geçecek ve 13.5 kilometre uzunlukta olacak. 

Alibeyköy- Eminönü Tramvayı 2023'te tamam! 10,1 kilometrelik hatta çalışmalar tam gaz! 

Flaş! İstanbul'a yeni metro! Tarih açıklandı!

Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrosu Kasım'da açılacak! Bakan Karaismailoğlu açıkladı!


Geri Dön