17 / 05 / 2024

Bucamar, Kuruçeşme projesini 14 ayda bitirecek!

Bucamar, Kuruçeşme projesini 14 ayda bitirecek!

Buca İmar ve İnşaat Sanayi Teknik Hizmetler Anonim Şirketi Bucamar İnşaat markasıyla konut sektörüne hızlı bir giriş yapıyor. Arsa karşılığı konut inşaatı modeliyle çalışacak olan Bucamar, ilk olarak Kuruçeşme’de 115 dairelik konut inşasına başlayacak




Buca Belediyesi iştiraki Buca İmar ve İnşaat Sanayi Teknik Hizmetler Anonim Şirketi Bucamar İnşaat markasıyla konut sektörüne hızlı bir giriş yapıyor. Arsa karşılığı konut inşaatı modeliyle çalışacak olan Bucamar İnşaat, ilk olarak Kuruçeşme’de 115 dairelik konut inşasına başlayacak. Proje tanıtım toplantısına katılan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, belediye şirketini daha güçlü kılmak adına ciddi çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Amacımız asla özel sektörün talip olduğu veya özel sektöre rekabet yaratacak işler yapmak değil. İşimizi ve haddimizi biliyoruz. Ama biz kamunun gücünü ve belediye şirketi olmanın avantajlarını hem vatandaşa hem de işi yapana kazandırmak istiyoruz” dedi.

 

Buca Belediyesi iştiraki olan Bucamar İnşaat arsa karşılığı konut inşaatı çalışmalarına başlıyor. Şirket, hedef ve projelerini, Buca Belediyesi Tenis Kulübü’nde düzenlenen kokteylle tanıttı. Tanıtım kokteylinde konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Buca’da diğer belediyelerde de olan bir sorun tespit ettiklerini ve bunu çözmek için harekete geçtiklerini söyledi.

 

Başkan Piriştina, “Belediye şirketlerinin kentin vergilerini toplayan, ancak proje üretmeyen, hantal şirketler haline geldiğini fark ettik. Yasalarla yetki verilmiş, yüzde 100’ü Buca Belediyesi’ne ait bu şirketin gerçekten itibarlı ve ticari bir kurum olarak devam etmesi lazım diyerek yola çıktık ve bu projeyi hazırladık” diye konuştu.

 

‘HADDİMİZİ VE İŞİMİZİ BİLİYORUZ’

 

Özel sektörün tedirginlik duymaması gerektiğini özellikle vurgulayan Başkan Levent Piriştina, “Bucamar’ın iştigal alanını genişlettik. Amacımız asla özel sektörün talip olduğu veya özel sektöre rekabet yaratacak işler yapmak değil. İşimizi ve haddimizi biliyoruz. Kamu yararını önemsiyoruz. Özel sektör özel sektör işini yapacak, belediye belediye işlerini yapacak. Ama biz bu kamunun gücü ve belediye şirketi olmanın avantajıyla hem vatandaşa hem de işi yapana kazandırmak istiyoruz. İnşaattan elde edilen karı daha sonra kamuya harcayalım istiyoruz” diye de ekledi. 

 
115 DAİRE 14 AYDA BİTECEK

 

Bucamar İnşaat olarak arsa karşılığı konut inşaatı çalışmaları kapsamında ilk proje GNF inşaat tarafından gerçekleşecek. Kuruçeşme’de yapılacak ilk konut projesinde temel, Şubat 2016’da atılacak. Toplam bin 398 metrekare alan üzerine projelendirilen ve 5557 metrekare inşaat alanına sahip projede115 daire yer alacak. 40 ile 55 metrekare olarak planlanan konutların satış fiyatları ise 100 bin ila 135 bin TL arasında değişecek. İnşaatların bitiş süresi ise 14 ay olarak belirlendi.



Star Ege




Geri Dön