29 / 07 / 2024

Buckingham Sarayı'nın vergisi 3 odalı evden daha düşük

Buckingham Sarayı'nın vergisi 3 odalı evden daha düşük

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in Buckingham Sarayı'nda yaşamak için mütevazı bir evde yaşayan yurttaşlarından daha az belediye vergisi ödediği ortaya çıktı


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Daily Mail gazetesinde yayımlanan habere göre, İngiltere'de belediyeler, konutlardan alınan belediye vergisini evin yeri, büyüklüğü ve içinde yaşayan insan sayısı gibi unsurları göz önünde tutarak hesaplıyor. Kraliçe Elizabeth'in ikinci en ucuz banttan ödeme yaptığı ve kendisi ile Prens Philip için ödediği verginin yılda 1375 sterlin tuttuğu belirtilen haberde, Kraliçe'nin en yakın bir diğer belediyenin sınırları içindeki bir ikiz villada oturan yurttaşlarından 400 sterlin daha az vergi ödediği bildirildi.

Buckingham Sarayı'nın 52 Kraliyet yatak odası, 19 kabul salonu, 92 ofis, 78 banyo ve 188 personel yatak odasını içeren 775 odadan oluştuğunu hatırlatan gezete, Kraliçe'nin en yakın bölgedeki 3 oda bir salon mütevazi bir ev sahibinden bile az vergi ödüyor olmasını eleştirdi. 

Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Kraliçe Elizabeth belediye vergisini sokaktaki vatandaştan ucuza getiriyor

İnglitere Kraliçesi II. Elizabeth'in Buckingham Sarayı'nda yaşamak için ülkenin herhangi bir başka yerinde yerinde mütevazi bir evde yaşayan yurttaşlarından daha az belediye vergisi ödediği ortaya çıktı. İngiltere'de belediyelerin evni yeri, büyüklüğü ve içinde yaşayan insan sayısı gibi unsurları göz önünde tutarakz hesaplayıp her bir haneden aldığı belediye vergisinde Kraliçe Elizabeth'in ikinci en ucuz banttan ödeme yaptığı ve kendisi ve Prens Philip için ödediği verginin yılda 1375 sterlin tuttuğu bildirildi. Kraliçe'nin böylece en yakın bir diğer belediyenin sınırları içinde bir ikiz villada oturan yurttaşlarından 400 sterlin daha az vergi ödediği bildirildi. Daily Mail Gazetesi, 775 odası ve meşhur Green Park manzarası bulunan bir evin, en yakın bölgedeki 3 oda bir salon mütevazı bir evden bile az vergi ödüyor olmasını eleştirdi.

Gazete Habertürk

İngilizler'den Kraliçe'ye veryansın 
Buckingham Sarayı'nda oturuyor, 3 odalı bir evden daha az vergi ödüyor

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in Buckingham Sarayı'nda yaşamak için ülkenin herhangi bir başka yerinde mütevazi bir evde yaşayan İngilizler'den daha az belediye vergisi ödediği ortaya çıktı. İngiltere'de belediyelerin evin yeri, büyüklüğü ve içinde yaşayan insan sayısı gibi unsurları göz önünde tutarak hesaplayıp her bir haneden aldığı belediye vergisinde Kraliçe Elizabeth'in ikinci en ucuz banttan ödeme yaptığı ve kendisi ve Prens Philip için ödediği verginin yılda bin 375 sterlin tuttuğu belirtildi.

Kraliçe'nin böylece en yakın bir diğer belediyenin sınırları içindeki bir ikiz villada oturan vatandaştan 400 sterlin daha az vergi ödediği ifade edildi.

Daily Mail gazetesi, `775 odası ve meşhur Green Park manzarası` bulunan bir evin, en yakın bölgedeki 3 oda bir salon mütevazi bir evden bile az vergi ödüyor olmasını eleştirdi. Bunda Kraliçe'nin oturduğu bölgenin ikinci en ucuz belediye vergisi bandında olmasının yanı sıra, 18 yıl önce vergi bantları belirlenirken hesaplamaların farklı unsurlar gözönüne alınarak yapılmasının da etkili olduğu ifade ediliyor.

İngiltere'de belediyeler aldıkları vergiyi belirlerken 8 bant üzerinden değişik unsurları göz önünde yaparak belirlemede bulunuyor.
Vatan 

775 odalı saraya gecekondu vergisi
İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in Buckingham Sarayı'nda yaşamak için kendisi ve Prens Philip için ödediği verginin yılda 1,375 sterlin tuttuğu ve ikiz villada oturan yurttaşlarından 400 sterlin daha az vergi ödediği bildirildi

Daily Mail gazetesi, 775 odası ve meşhur Green Park manzarası bulunan bir evin, en yakın bölgedeki 3 oda bir salon mütevazı bir evden bile az vergi ödüyor olmasını eleştirdi. İngiltere'de belediyeler aldıkları vergiyi belirlerken 8 aynı bant üzerinden değişik unsurları göz önünde yaparak belirlemede bulunuyor.
Yeni Şafak

Kraliçe, emlak vergisinde mütevazı kalmış 
 
İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in ikamet ettiği Buckingham Sarayı'nın yıllık belediye vergisini 1.375 sterlin (3 bin 438 TL) olarak ödediği bildirildi. En yakın bir diğer belediyenin sınırları içindeki ikiz villada oturan bir İngiliz aile ise Kraliçe'den 400 sterlin daha fazla vergi ödedi. Daily Mail gazetesi, 602 odası ve meşhur Green Park manzarası bulunan bir evin, en yakın bölgedeki 3 oda bir salon mütevazı bir evden bile az vergi ödüyor olmasını eleştirdi. Buckingham Sarayı'nda 52 kraliyet yatak odası, 19 kabul salonu, 92 ofis, 78 banyo ve 188 personel yatak odası bulunuyor.

Zaman


Geri Dön