05 / 05 / 2024

Buğday fiyatlarında son dakika gelişmesi! 17 Temmuz'da fiyatlar kaç lira oldu?

Buğday fiyatlarında son dakika gelişmesi! 17 Temmuz'da fiyatlar kaç lira oldu?

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle arz sıkıntısı yaşanan buğday fiyatlarında yükseliş görülmüştü. Buğdayda hasat sezonun gelmesi ve sürdürülen diplomatik girişimlerle Ukrayna'nın elindeki buğdayın küresel piyasalara arz edilmeye başlaması fiyatların düşmesine neden oldu.



MART 2011'DEN BU YANA EN BÜYÜK DÜŞÜŞ

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal ettikten sonraki haftalarda buğday fiyatları 13 dolar/buşel düzeyine kadar çıkmıştı. Bu hafta yaşanan gelişmeler sonrasındaysa Mart 2011'den bu yana yaşanan en büyük düşüş kaydedildi.

Rusya'nın tahıl mahsulündeki artış ve ABD'li çiftçilerin hasadına ilişkin tahminlerle birlikte düşen buğday fiyatları 40 yılın en kötü gıda enflasyonundan kurtulma umudu veriyor.

‘FİYATLAR YENİDEN HESAPLANIYOR’

ABD'nin Minneapolis kentindeki Frontier Futures şirketinde tahıl komisyoncusu olan Adam Knosalla, savaş nedeniyle uygulanan risk primini kaldırdıklarını ve şimdi buğdayın fiyatını piyasada yeniden bulmaya çalıştıklarını söyledi.

Bununla birlikte Reuters'ın perşembe bildirdiğine göre önde gelen küresel buğday ihracatçıları Ukrayna ve Rusya'nın çarşamba günü İstanbul'da gerçekleştirdiği görüşmeler sevkiyatların yeniden başlamasını sağlayabilecek olumlu sinyaller verdi.

Fransız buğday fiyatları da kısmen Ukrayna tahılı için nakliye koridoru oluşturacak müzakereler kısmen de iyileşen mahsul tahminleri nedeniyle perşembe günü yüzde 2 düşmüştü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön