05 / 05 / 2024

Buğday fiyatlarında son dakika gelişmesi! 17 Temmuz'da fiyatlar kaç lira oldu?

Buğday fiyatlarında son dakika gelişmesi! 17 Temmuz'da fiyatlar kaç lira oldu?

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle arz sıkıntısı yaşanan buğday fiyatlarında yükseliş görülmüştü. Buğdayda hasat sezonun gelmesi ve sürdürülen diplomatik girişimlerle Ukrayna'nın elindeki buğdayın küresel piyasalara arz edilmeye başlaması fiyatların düşmesine neden oldu.



KURU HAVA KOŞULLARI MAHSULLERİ VURABİLİR

Öte yandan ekinlere zarar verebilecek kuru hava koşullarının hesaplanmasıyla diğer piyasalarda vadeli mısır ve soya fasulyesi kontratları küçük kazançlar elde etti.

Fransız meteoroloji servisi Meteo France'a göre ülkede sıcaklıklar pazardan itibaren yoğunlaşacak ve gelecek hafta bazı bölgelerde 40 dereceye kadar çıkabilir.

ABD Tarım Bakanlığı'nın tahminine göreyse Amerika'daki mısır yetiştirilen bölgelerin yaklaşık üçte biri kuraklıktan etkileniyor ve sıcaklık dalgalanmaları bekleniyor. Bu da gelişme dönemine giren mısır tarlaları için risk teşkil ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön