30 / 04 / 2024

Buğra Gülsoy mimarlık ofisi açacak!

Buğra Gülsoy mimarlık ofisi açacak!

Gösterimdeki 'Gölgeler ve Suretler' adlı filmde ve 'Fatmagül'ün Suçu Ne' dizisinde rol alan Buğra Gülsoy, bir gün gerçek mesleği olan mimarlığa dönmeyi hayal ediyor ve ileride kendi mimarlık ofisini açıp tasarımlarını yapmak istiyor...



Mahsun Kırmızıgül'ün yaptığı 'Güneşi Gördüm' filminde canlandırdığı 'Berat' karakteriyle çıkış yapan Buğra Gülsoy, yıldızı hızla parlayan oyunculardan... 'Fatmagül'ün Suçu Ne' dizisinde oynayan, ayrıca şu sıralar gösterimde olan, Derviş Zaim'in 'Gölgeler ve Suretler' adlı filminde de başrolü üstlenen Gülsoy 1982,  Ankara  doğumlu... Kıbrıs'ta mimarlık eğitimi aldıktan sonra İstanbul'da oyunculuğa başlayan Gülsoy, Cosmopolitan dergisinden Özge Zeki'ye konuştu.

OFİS AçACAĞIM
 Mesleğiniz mimarlık... Oyunculuğa nasıl geçtiniz
Mimarlığı hl çok seviyorum ama tiyatroya daha çok gönül verdim. Bu alanda kendimi daha iyi ve daha çabuk ifade edebileceğimi hissettim. İleride bir gün kendi ofisimi açıp orada sadece kendi tasarımlarımı yapmak istiyorum.

 Türkiye'ye gelmek hep planlarınız arasında mıydı
Kıbrıs'ta kalıp orada yaşlanacağımı düşünüyordum. 2005'te 'Hepimiz Birimiz İçin' dizisi için İstanbul'a geldim ve sonra süreç kendiliğinden gelişti. 'Güneşi Gördüm'de rol aldım. Akabinde 'Unutulmaz'da oynadım. Tam tiyatro yapmak istiyordum ki 'Fatmagül'ün Suçu Ne' dizisinden teklif aldım.

 Boş günlerinizde neler yaparsınız
Dizi çekiyorsanız zaten çok yoğunsunuz demektir. Tiyatroyla ikisini aynı anda yürütmeye çalıştığım için boş vaktim olmuyor. Fırsatım olursa arkadaşlarımla takılıyorum. çengelköy'de sevdiğimiz bir çay bahçesi var, akşamları oradayız.

 İnternetle aranız nasıl Twitter'da aktif olduğunuzu görüyoruz.
Evet, Twitter'ı seviyorum. Bu platformu bir günlükmüş gibi düşünüyorum. Belki de öldükten sonra bile o paylaşımlar kalacak. Orayı insanların beni tanıyacakları yer olarak görüyorum. Kendimi özgürce ifade ettiğimi düşünüyorum. Bazen yazdıklarımı karamsar buluyorlar ama ben kendi düşündüklerimi yazıyorum.

SENARYOYU OKUMADAN KABUL ETTİM
 'Gölgeler ve Suretler'de başroldesiniz. Neler söyleyeceksiniz
İstanbul'da dizi çekerken menajerim arayıp Derviş Zaim'in benimle bir proje hakkında konuşmak istediğini söyledi. Hemen kabul ettim. Zaim'in anlatım dilini, hikayelerini, senaryolarını çok seviyorum.

 Kendisiyle önceden tanışıyor muydunuz
Kıbrıs'ta festival düzenlediğimizde, Derviş Zaim jüri üyesi olarak gelmişti. Oradan bir tanışıklığımız vardı. Filmdeki rolün büyüklüğü, küçüklüğü benim için önemli değildi. Senaryoyu okumadan kabul ettiğimi söyledim. Zaten eve gidince senaryoyu okudum. çok çalıştık ama sonuç da iyi oldu.

AşžKIMA İNANMIYORLAR!
 Aşk size neler hissettir
Aşk, sık başıma gelen bir şey değildir. Olduğu zaman da unutulmaz. Aşk dediğimiz kavramda iki taraf arasında bir enerji oluşuyor. Sonra birbirini keşfetme isteği oluyor. Ama ardından monotonluk başlıyor. Kıskanç olmadığım için karşımdakileri aşkıma inandırmakta hep güçlük çektim. İlişkide olduğumda üretemediğimi fark ettim. Bu sıralar ilişkiye başlamak istemiyorum.

 Hangi tarz kadınlar size daha çekici gelir
Etrafındakilerle çok ilgisi olmayan, kendine dönük olan insanlar daha çok etkiliyor beni. Gösteriş yapan tiplerden hiç hoşlanmıyorum. Fiziksel olarak kriterlerim yoktur.

 Peki çapkın mısınız
Hayır, aksine çok utangacımdır. Tanımadığım biriyle hayatta konuşmam. İlk adım ancak karşıdan gelirse girişimde bulunabilirim. Ama ilişkide çok romantik de olabilirim.
Sabah/Özge Zeki


Geri Dön