02 / 05 / 2024

Bülent Aylı: Gökçeada cazibe merkezi olsun!

Bülent Aylı: Gökçeada cazibe merkezi olsun!

Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Bülent Aylı, adanın kalkınmasının Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Bülent Aylı yeni onaylanan imar planları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Aylı, 'Gökçeada cazibe merkezi olsun' dedi.



Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Bülent Aylı yaptığı açıklamada "Gökçeada'nın kalkınması milli bir meseledir. Cumhuriyet tarihi boyunca her dönemde devletimiz adanın gelişmesi için her türlü fedakarlığa ve çözüme gayret etmiştir. Tüm çabalara rağmen Gökçeada bir türlü istenilen ivmeye ulaşamamış ve gelişememiştir. Son yirmi yılını Kalkınmada Öncelikli Yöre olarak geçirmesine rağmen doğru dürüst bir yatırım çekememiştir. 

Bunun bir çok sebepleri vardır. 


Örneğin ada yüzölçümünün %75 'i hazine arazisidir. Adamızın % 80'i SİT alanıdır. Adamızın % 7'si Askeri Yasak Bölgedir. Yani vatandaşın elinde kala kala çok az bir arazi vardır. Bu arazilerinin de uzun yılII lardır değerlenmesini, Turizm ve Agro-turizm yatırımına açılmasını beklemektedir. Adamız Agro-Turizm adaşıdır. Organik Tarım Adaşıdır. 


Çok güzel kumsalları, doğal güzellikleri vardır. 

Ada turizme açıldığında sanki her yer bozulacak, tüm güzellikler yok olacakmış gibi lanse edilmektedir. Yanıbaşımızda onlarca yıldır Mykanos, Kos, Sisam vs. gibi küçücük Yunan adaları milyonlarca turist çekerken Gökçeada için bu gelişmeler talan olarak açıklanı f jLi yor. Yeni onaylanan imar planları zaten 1996 yılında onaylanan eski planların aynısı. 20 yıl sonra bile Gökçeada için yeni imar alanları oluşturulmamıştır. Adanın yine % 95'i imara kapalıdır. Neden bu durumdan bile rahatsızlık duyuyorlar anlamıyoruz. Devletimize çağrı yapıyorum buradan. 20 yıldır verdiğimiz mücadeleye kulak verip çevreci ve Agro-Turizme olanak sağlayacak imar planı hazırlansın. 

Adadaki hazine arazileri gerçek yatırımcıya bürokrasi engeli olmadan verilsin. Adamıza gelen yerli ve yabancı turist sayısı milyonu aşsın. 

Adamız organik ürünleri ile,müthiş doğası ve sahilleri ile, Cittaslow kimliği ile Kuzey Ege'nin yıldızı olsun. Gökçeada bir avuç entelin değil, Türkiye'nin cazibe merkezi olsun."dedi. 


Çanakkale Gündem


Geri Dön