29 / 04 / 2024

Büyükşehir olacak Manisa'da köyler cazibe merkezi haline gelecek!

Büyükşehir olacak Manisa'da köyler cazibe merkezi haline gelecek!

AK Parti Milletvekili Muzaffer Yurttaş, yerel seçimlerin ardından büyükşehir olacak Manisa’da, köylerin cazibe merkezi haline geleceğini, köyler için dört beş tipte projeler üreteceklerini ve ev yapmak isteyenlere ücretsiz olarak verileceğini söyledi....




AK Parti Milletvekili Muzaffer Yurttaş, yerel seçimlerin ardından büyükşehir olacak Manisa’da, köylerin cazibe merkezi haline geleceğini söyledi. Kula ilçesine bağlı Eroğlu köyünde yapılan Kur'ân kursu ve çok amaçlı salonun açılış töreninde konuşan Yurttaş, büyükşehir sayesinde her köye bir meydan düzenlemesi yapacaklarını, buralarda nostaljik köy çeşmesi, fırın, köy konağı ve çocuk oyun parkları olacağını kaydetti. Köylerdeki okul ve camilerin çevre düzenlemesinin de en güzel şekilde yapılacağını belirterek, camilerin yapımının belediyenin görevlerinden olacağını söyledi.


Köylerdeki mezarlıkların çevre düzenlenmesini ve ağaçlandırılmasını da yapacaklarını aktaran Milletvekili Yurttaş, “Köylerdeki arazi yollarını genişletip düzenleyeceğiz. Köylerimiz, şehirdeki su ücretinin dörtte birini ödeyecek. Köyler için dört beş tipte projeler üreteceğiz ve ev yapmak isteyenlere ücretsiz olarak vereceğiz. Daha yaşanabilir evler kurulmasını sağlayacağız. Köyden şehre göçün tersine döneceğine inanıyorum, çünkü köylerimiz birer cazibe merkezi haline gelecek. Büyükşehir Yasası'nı en ince ayrıntılarıyla inceledim. Bu yasa, köylerimizin ve ilimizin bir bütün halinde kalkınmasını sağlayacak düzenlemeler içermektedir. İlçe belediyeleri, bütçelerinin yüzde 10’unu köylerin hizmetleri için ayırmak zorundadır.” dedi.


Türkiye’de bir zamanlar Kur'ân kurslarının kapısına kilit vurulduğunu hatırlatan Muzaffer Yurttaş, “İmam hatip liselerinin orta kısımları kapatılmış, başörtülü kızlarımız öz yurdunda garip, öz vatanında parya konumunda tutulmuştu. Şimdi Kur'ân kursları açıyoruz, imam hatip ortaokulları tekrar açıldı. Bütün okullarda Kur'ân–ı Kerîm ve Peygamberimiz (SAV)'in hayatı seçmeli ders olarak okutulmaya başladı. Bir zamanlar bu ülkenin insanları, korkarak ve çekinecek okudukları Kur'ân'ı artık rahatlıkla öğrenip okuyabiliyor.” şeklinde konuştu.


Manisa Tempo Haber


Geri Dön