13 / 05 / 2024

Bülent Tanık: Sağlıklı kentleşme için gerekenleri yapacağız

Bülent Tanık: Sağlıklı kentleşme için gerekenleri yapacağız

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Anadolu Gösteri Merkezi ile ilgili yargı kararını uygulayacağız, hukuku dolanmayacağız" dedi



Anadolu Gösteri Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında Tanık, Balgat'ta bulunan gösteri merkezinin Ankara'nın kültürel hayatında önemli işlevleri olduğunu belirtti. Tanık, buna karşın  Ankara  Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan davalar nedeniyle gösteri merkezinin yıkılmasının gündeme geldiğini ifade ederek, bu konuda kamu düzeninin sağlanması, iyi ve sağlıklı kentleşme gereklilikleri için gerekeni yapacaklarını söyledi.

Tanık, "Anadolu Gösteri Merkezi ile ilgili yargı kararını uygulayacağız, hukuku dolanmayacağız" dedi. Tekel işçilerinin, TÜRK-İŞ Genel Merkezi çevresindeki çadırları toplamasının ardından belediye görevlilerinin bölgeyi temizleme çalışmaları sırasında yaşanan arbedeye de değinen Tanık, belediye görevlilerine "saldıranların" medyada "masum esnaf" gibi yansıtıldığını ve bundan üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Tanık, ayrıca, belediyenin çöp toplama işlerini yapan taşeron firmanın işçilerinin, belediyeden alacakları olduğu iddiasıyla CHP Genel Merkezi önünde eylem yaptığını belirterek, şunları kaydetti: "Firmanın hak edişi 21 milyon 724 bin liradır. Bunun 17 bin 937 lirasını ödedik. Firmanın alacağı 4 milyon liranın altındadır. Belediyelerle çalışan firmalar bilirler ki belediyelerden günlük ödeme olmaz. Hele gelirlerin azaldığı böyle bir dönemde... Bize iş yapan girişimcinin 'Belediyeden paramı alamıyorum' iddiası inandırıcı değildir. Yaşanan, önceki dönem alacaklarıyla ilgilidir. Personeliyle işverenini tehdit eden bir yüklenicinin istikbali riskli olur. Yaşanan bu provokatif eylem bizi yıldıramaz." Konuşmasına, cuma selası nedeniyle bir süre ara veren Tanık, daha sonra gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Tanık, toplu taşıma fiyatlarında indirimi öngören mahkeme kararının sorulması üzerine, "İdarenin (Ankara Büyükşehir Belediyesi) işlemlerinde yargı kararı gerektiren işlem sayısının ve bunların kaybedilmesinin çokluğu insanın aklına sorular getiriyor. İdare, yöntemlerinin kalitesini sorgulamalı. İdarenin, yargı kararlarını uygularken kamu vicdanının yargı ile çatışma ortamını en aza indirme sorumluluğu vardır" yanıtını verdi. Tanık, Ankara Büyükşehir Belediyesinin, "yargıyı suçlayıcı, kamu hizmetini azaltıcı ve vatandaşı mağdur edici" tutumlar sergilememesi gerektiğini de kaydetti. Belediye çalışanlarının alacakları konusundaki bir başka soruya karşılık ise Tanık, belediyede çalışan memurların alacakları olmadığını, işçilerin de sadece geçen yılki ikramiyelerinin yarısını alamadıklarını söyledi. Tanık, bazı aylarda belediye gelirlerinin çok düşmesine rağmen personel maaşları ile diğer hizmetler için yapılması gereken ödemeleri aksatmamaya özen gösterdiklerini vurguladı.
AA


Geri Dön