05 / 05 / 2024

Bulut İnşaat'tan Kasım'da bir Evviva daha!

Bulut İnşaat'tan Kasım'da bir Evviva daha!

3 çocuklu ve 3 çocuk taahhüdünde bulunan ailelere yüzde 33 indirimle gündeme gelen Bulut İnşaat, KKTCye ilk etapta 500 milyon dolar yatırıp toplamda 1000 konut yapmayı ve bir de muhafazakar kesime yönelik otel projesi gerçekleştirmeyi hedefliyor.



 

Bulut İnşaat, ayrıca kasımda Esenyurtta bir proje daha satışa çıkaracak.

Geçen hafta başlattığı 3 çocuklu ve 3 çocuk taahhüdünde bulunan ailelere yüzde 33 indirim kampanyasıyla gündeme gelen Bulut İnşaat, yönünü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine (KKTC) çevirdi. Evviva konseptiyle Esenyurt ve civarında konut projeleri gerçekleştiren Bulut İnşaat, Kıbrısa ilk etapta 500 milyon dolar yatırıp, 1000 konut yapmayı ve bir de muhafazakar kesime yönelik otel projesi gerçekleştirmeyi hedefliyor. Bulut İnşaatın Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut, Kıbrısta bir dairenin fiyatı 170-200 bin lira arasında değişiyor. Ben 90-100 bin liraya konut satıp, Kıbrıs konut piyasasına hareket getirmeyi hedefliyorum dedi.

Konut arazisi aldı

Kıbrısta bir şirket kurduklarını ve konut projesi gerçekleştirmek için arazi satın aldıklarını belirten Bulut, şunları söyledi: Kıbrısta 2 yıllık bir yatırım planım var. 2012-2013 yılları arasında ilk etapta 500 milyon dolarlık bir yatırım öngörüyoruz ancak yatırıma devam edip ilerleyen yıllarda 1 milyar dolara da çıkarabiliriz. 1000 konut hedefimiz var. Bu hedefe ulaşmak için de ilk arazimizi Girnede aldık. 280 villa ve 120 konutun olduğu bir proje yapacağız. Projenin yarısını Türklere, yüzde 10unu Kıbrıslılara, geri kalanını da yurtdışına, özellikle Araplara satmayı hedefliyoruz.

Muhafazakar kesime otel

Kıbrısta 49 yıllığına kiraladıkları 800 metre koya sahip 100 dönüm arazi üzerinde de muhafazakar kesime yönelik bir otel açmayı planladığını anlatan Bulut, şöyle konuştu: 250 milyon dolarlık bir yatırımla 1500 odalı büyük bir otel yapmayı planlıyoruz. Bir kısmı tatil köyü, bir kısmı bina olacak. Kıbrısa sosyal yatırımlarımız da olacak. Huzurevi, düğün salonu, cami gibi halkın kullanımına yönelik projeler de geliştireceğiz. Kıbrısa yapılan yatırımlar teşvik ediliyor. Biz de kr beklentimiz olmadan bu bölgeye gireceğiz.

Kasımda yeni proje geliyor

İstanbulda ise Esenyurtta ve Beylikdüzünde Evviva Gümüş City, Eviva Yaşam Merkezi, Eviva Residence ve Evviva Tower projeleri bulunan Bulut İnşaatın kasım ayında 5nci projesini de satışa çıkaracağını ifade eden Bulut, Yine Evviva ön adıyla bir projeye yapacağız. Tamamı 2+1den oluşan 1800 konutluk proje yapacağız. 4 katlı bir alışveriş merkezi üzerinde proje yükselecek diye konuştu.

15 bin konuta ulaşınca Esenyurttan çıkarım

Esenyurtta gerçekleştirdiği projelerdeki konut sayısının 5nci projeyle birlikte 10 bine ulaşacağını kaydeden Temel Bulut, hedefini şöyle anlattı: Şu anda Esenyurtta projelerimiz birbirinden güç alıyor. Bölgedeki metrekare fiyatlarının aşağı inmesine de faydamız oldu. Ancak 15 bin konuta tamamlayınca bölgeden çekilip, başka bir bölgeye gireceğim. Bu da 2013 yılına denk gelecek. Asıl hedefim Anadolu şehirlerinde proje yapmak. İhtiyacı olan ve daha önce girilmemiş şehirleri deneyeceğim.

Meltem Kara / HÜRRİYET

 


Geri Dön