23 / 07 / 2024

Bunu yapan çıra gibi yandı! Emekli maaşları yarı yarıya düşüyor!

Bunu yapan çıra gibi yandı! Emekli maaşları yarı yarıya düşüyor!

SGK tarafından açıklama geldi. Bu habere emekliler çok üzülecek. İşte detaylar!




Emeklilik ikramiyelerini etkileyen pek çok etken vardır. Emekli ikramiyeleri, emekli olma hususunda önemli yere sahiptir. Memur genelde emeklilik hesabı yaparken, alacağı emekli ikramiyesi tutarını ve memurluk ve memurluk dışındaki hizmet sürelerinden ne kadarına emekli ikramiyesi ödeneceği konusunu merak etmektedir. Bu, ortalama prim değeri kullanılarak hesaplanır. Bu nedenle vatandaşların bu süreçte ortalama prim hesabı yapması çok önemli. İkramiye tarihiniz geçtikten sonra beş yıl beklemeniz gerekiyor ise sigortanız yoksa olumsuz bir sonuca maruz kalmazsınız. Ama burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta tekrar sigorta yaptırma izni verilmemesidir.

Yeniden sigortalamanın olumsuz sonuçları doğacaktır. Çok yüksek primli bir yatırım da ücretlerin düşmesine sebep olabilir. Yani bu durumda sigorta için fazla ödeme yapmamalısınız. Bu durum gelecekte ücretlerin düşük olmasının en önemli nedeni olabilir. Bu nedenlerden dolayı hesaplamaları yapmak için SGK Merkezine gitmeniz gerekir. SGK Merkezi'nde ortalama hesaplamaları ile ileride sorun yaşamama şansını elde edebilirsiniz. SGK Merkezi bu konuda tam destek veriyor.

MAAŞ YÜKSELTME FORMÜLLERİ

Asgari ücretli çalışanların emekli maaşları gelecekte daha yüksek miktarlarda olacaktır. Bu kapsamda asgari ücret standartlarının altında çalışıp emekli olan kişilere de gelecekte daha az ücret ödenecektir. Bu durumda da tabii ki insanlar birçok sorun ile karşılaşmaktadır. Bu bağlamda, önemli katkılarda bulunanlar daha fazla maaş almaya hak kazanır. Bu nedenle, emeklilik planlaması konusunda profesyonel tavsiye alınması her zaman tavsiye edilir. Daha yüksek prim ödeyerek emekli maaşınızı yükseltebilir ve daha fazla emekli maaşı alabilirsiniz.

Süreç içerisinde kişilerin SGK merkezine giderek hesaplamaları yapması ve bu hesaplamaların olası risklerini öğrenmesi çok önemlidir. Olası durum risklerinin öğrenilmesi sonrası proaktif olarak sorunları önleyebilir ve risklerin oluşmasını önleyebilirsiniz. SGK merkezlerinin bu çerçevede daha detaylı bir hizmet deneyimi sağlayabilir.

Ev sahibi kiraya verdiği evi kontrol edebilir mi?

Hisseli tapuda hisse fazla olursa ne olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön