25 / 08 / 2024

Bunu yapan restoran yandı! Cezası var!

Bunu yapan restoran yandı! Cezası var!

Restoranlara gidenlerin çoğunun mutlaka yaşadığı bir durum olan hesapta sürpriz rakamlar görmek tarihe karışıyor. Bunu yapmayan restoranlara kötü haber geldi! Neden mi? İşte yanıtı…



PARA CEZASI VAR

Çoğu kişi, hatta bazı restoran sahipleri bile bu durumun cezai müeyyidesi olduğundan habersiz.  Mynet’in haberine göre, ilgili yönetmelik uyarınca, restoranların, gelenlerin fiyat listesini görebileceği bir noktaya koymak zorunluluğu bulunuyor. Fiyat listesini bu şekilde bulundurmayan işletmeler ise, şikayet olması durumunda para cezalarıyla karşılaşıyor.  Çünkü yönetmeliğe göre, yemek servisi yapan tüm işletmelerin, menüdeki tüm ürünlerin yer aldığı ayrıntılı fiyat listesini herkesin görebileceği şekilde asmak zorunluluğu bulunuyor.  Buna büfe, lokanta, restoran dahil, küçük ya da büyük tüm işletmelerin uyması gerekiyor.

CEZASI KAÇ NE KADAR?

Ailesiyle ya da arkadaşlarıyla yemeğe gittiğinde hesabın beklenenden fazla gelmesi durumunu herkes yaşıyor. Bunun nedeni ise çoğunlukla müşterinin fiyat listesini görmemesi nedeniyle şaşkınlık yaşamasından kaynaklanıyor.

Menüde fiyat listesi göremeyen bir müşterinin söz konusu işletmeyi esnaf odasına şikayet etmesi halinde, fiyatları görünür bir yere asmadığı tespit edilen işletmeye 2 bin TL ceza kesiliyor.

Bunu yapan restoran yandı! Cezası var!

TÜKETİCİ HAKLARI DERNEĞİ BAŞKANI UYARDI: “LİSTE ASMAK ZORUNLU”

Yasal düzenlemeden çoğu işletme habersizken, bazı restoran sahipleri "Bize böyle bir uyarı gelmedi" diyor.

Tüketici Haklar Derneği Başkanı Turhan Çakar, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Tüm işletmelerin tüketicinin göreceği biçimde bir liste asmaları gerekiyor. ‘Bize bilgi verilmedi’ demek, onun sorumluluklarından kaçılabileceği anlamına gelmiyor" diye konuştu.

Yılbaşı alışverişi yapacaklar mutlaka okuyun! Siber Güvenlik Uzmanı uyardı! Türlü türlü yöntemleri var!

Yemeksepeti, Türkiye’nin “çorba haritası”nı çıkardı! En sevilen çorba hangisi oldu? Çok şaşıracaksınız!

EYT’yi bekleyenler dikkat! Emekli maaşları düşük mü olacak?

 


Geri Dön